„Nemohl jsem jinak.“ Řekl poslankyni ODS, že je sv*ně. A promluvil

20.09.2023 13:11 | Monitoring

„Sv*ně, intrikánka“. Tato slova měl říct prezident spolku Pedagogická komora Radek Sárközi. Podle publicistky Jany Bobošíkové však tato slova nepronesl na veřejném jednání a navzdory tomu je vystaven velkému tlaku. Takto by podle jakéhokoliv názoru bylo možné dehonestovat kdekoho.

„Nemohl jsem jinak.“ Řekl poslankyni ODS, že je sv*ně. A promluvil
Foto: Repro ČT24
Popisek: Prezident Pedagogické komory, Radek Sárközi

Jana Bobošíková ve svém internetovém pořadu Aby bylo jasno uvítala prezidenta spolku Pedagogická komora Radka Sárköziho. Spolek pod jednou hlavičkou spojuje na tři tisíce učitelů, ředitelů škol a vychovatelů. Bobošíková upozornila, že kolegové ze spolku žádají, aby Sárközi opustil svůj post. Sárközi jal vysvětlovat, co se vlastně stalo.

„Já bych to rád urovnal s kolegy, já si myslím, že to bylo trochu nedorozumění. Myslím, že jednali třeba trochu ukvapeně,“ začal Sárközi opatrně.

Podle serveru Novinky.cz měl po jednání Národního konventu o vzdělávání říci na půdě Senátu poslankyni ODS Renátě Zajíčkové „vy jste ale sv*ně“. Stalo se tak před mnoha svědky. Ministr školství Mikuláš Bek (STAN) proto vyloučil šéfa Sárköziho z Národního konventu.

Sárközi podal svůj pohled na celý incident.

„Ta situace byla taková, že paní poslankyně Zajíčková si vzala slovo jako poslední, osočila tam náš spolek i mě osobně, říkala, že s námi nebude jednat, že mě nebude zvát na jednání podvýborů a výboru a různé další věci tam říkala. A pak už bylo jen závěrečné slovo a já jsem vlastně nemohl reagovat nijak. Po skončení konventu ode mě zaznělo slovo, které si myslím, že ode mě nemělo zaznít. Lidé spolu mají jednat slušně,“ uvedl.

„A jaké to bylo slovo?“ ptala se Bobošíková.

„Třeba bych řekl, že paní poslankyně je trochu intrikán,“ odvětil.

„Myslíte, že je to synonymum ke slovu svině?“ poznamenala k situaci Bobošíková. Jedním dechem ale dodala, že takto by bylo možné dehonestovat skoro každého, jak se to stalo Sárközimu.

Sárközi v pořadu oznámil, že by se rád na příštím jednání konventu veřejně omluvil, i když už se omluvil Renátě Zajíčkové a ministru Bekovi sdělil, že je skutečně připraven omluvit se i veřejně.

Upozornil však také, že poslankyně Zajíčková založila soukromou školu, takže když na konventu prosazuje např. zjednodušení vyhlášky stran hygienických předpisů, nejedná nezávisle, nýbrž tak, aby ulevila sama sobě při správě soukromé školy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Miloš Polák

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…