„Nenávidí Babiše. Kde byli tenkrát?“ Profesor Svoboda ostře a jasně

12.01.2023 6:53 | Komentář

Profesor Jiří Svoboda se rozhodl před prezidentskou volbou podpořit kandidaturu Andreje Babiše. Dovedla jej k tomu slova držitele Nobelovy ceny za ekonomii: „Málokteří lidé mohou být šťastni, aniž by nenáviděli nějakou osobu, národ nebo tvora.“ V případě bývalého premiéra té nenávisti zažíváme skutečně pořádnou porci.

„Nenávidí Babiše. Kde byli tenkrát?“ Profesor Svoboda ostře a jasně
Foto: Repro XTV
Popisek: Režisér Jiří Svoboda

Andrej Babiš. Muž, kterému mnozí nepřejí nic dobrého. Já jsem na rozdíl od nich přesvědčen, že Andrej Babiš je schopen vyvést naši zem z nastávající těžké krize ekonomickými radami vládě, která postrádá v řízení národního hospodářství reálné zkušenosti. A stejně je schopen pomoci vládě při mezinárodních vyjednáváních s ekonomickými dopady díky znalosti jazyků a bohaté dosavadní praxi.

Celý život mám sympatie pro lidi, které méně schopní šikanují, pronásledují a pomlouvají. Štěstí jim zášť ale nepřináší.

Andrej Babiš, jak jsem ho osobně poznal, je pracovitý, výkonný manažer. Mnozí mu závidí, že je bohatý. Často si vzpomenu na Vánoce 2020. Světem otřásala epidemie covidu-19. Přišel jsem mu přát na úřad vlády vánoční pohodu a šťastný nový rok. Neměl čas dřív, než ve 20 hodin. Povídali jsme si asi půl hodiny, než jsem si všimnul, jak moc je unavený, jak mu padají víčka…

Kdyby měl rozum, zůstal by u podnikání a nikdy by nešel do politiky. Činorodost, která je mu přirozená, ho vedla k víře, že schopnosti pracovitého českého národa se mohou významněji prosadit ve složitém mezinárodním prostředí, než jak tomu bylo za minulých vlád. Kdyby takové přesvědčení neměl, neexistovala by kauza Čapí hnízdo, na jejíž vyšetřování nasadili „cinknutého“ policistu. Policistu, který připravil obvinění podnikatele Sitty poté, co Sitta veřejně promluvil o tom, že část peněz ze zakázky na tisk jízdenek pro pražský Dopravní podnik končí ve firmě napojené na Iva Rittiga.

Mluvím o „cinknutém“ policistovi, jehož činnost kritizovala soudkyně odvolacího soudu s tím, že vyšetřovatel a státní zástupkyně plnili de facto zadání společníků Rittiga. Nikoli nalézání spravedlnosti a práva. Cinknutý vyšetřovatel je pro politickou zakázku jistě mimořádně vhodný.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

PANE SVOBODO, MÁTE TO MARNÝ, MARNÝ, MARNÝ,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefelix_99 , 12.01.2023 10:09:28
jen hloupý národ si zvolí hloupou vládu, jako se to povedlo v r.2021 v Česku. Trpět však budeme všichni, bohužel. Prezident má sice malé pravomoci, ale při zvolení těch, které nám pobízejí sdělovací prostředky se do toho ekonomického, ale i poltického hnoje zaboříme hlouběji.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…