„Nenávidím bělochy,“ napsala. Pak ji zavraždil ilegální imigrant. Smutný příběh z USA

22.08.2018 22:07

Tragická ironie, tak by se dal popsat případ Mollie Tibetts z amerického státu Iowa. Dívka byla pohřešována od 18. července a v pondělí se díky kamerovému záznamu podařilo dohledat muže, který ji viděl naposledy. Ten pak policii dovedl k jejímu tělu. Podezřelým je nelegální imigrant Cristhian Bahena Rivera. Twitterový účet Mollie Tibetts přitom skýtá slova jako „Nenávidím bělochy“. O zatčení a obžalování imigranta informovala televize Fox News a CNN.

„Nenávidím bělochy,“ napsala. Pak ji zavraždil ilegální imigrant. Smutný příběh z USA
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Na případu je zvláštní to, že tento nelegální migrant žil v Iowě několik let a byl schopen si sehnat zaměstnání, přestože zde existuje systém, který má zabránit nelegálním migrantům v sehnání práce na ukradené doklady. Riverův zaměstnavatel Yarrabee Farms uvedl, že pro ně skutečně pracoval čtyři roky a prošel federální kontrolou E-Verify, která má shromažďovat formuláře a záznamy o daních po celých USA. Podle zdroje z bezpečnostních složek použil ukradené doklady, což dokazuje, že systém není bezchybný.

Anketa

Vadilo vám, že dav pískal na Andreje Babiše při pietním aktu před sídlem Českého rozhlasu?

hlasovalo: 22409 lidí

Proč dívku zabil, Rivera tvrdí, že neví. Prý měl zatmění a pak si jen vzpomíná, že ji měl s krví na hlavě v kufru od auta, takže ji na odlehlém místě vyložil a ujel. Jeho auto bylo zachyceno na kamerový záznam, podle kterého ho muži zákona identifikovali a konfrontovali. Rivera se zatčení nebránil. Podle videa dívku, která se věnovala kondičnímu běhu, v autě sledoval. Když se přiblížil a dívka řekla, že zavolá policii, dostal prý vztek a nastalo ono údajné zatmění mysli, informuje CNN.

V Americe se již dlouho vede vyhrocená debata o deportacích ilegálních migrantů převážně z Mexika a Jižní Ameriky, kde Donald Trump velmi jasně zastává stanovisko pro deportaci. Potom, co byl Jeff Sessions vybrán Trumpem jako nejvyšší státní zástupce, se uvolnilo místo v Senátu za stát Alabama, o které v prosinci minulého roku svedli boj demokratický kandidát Doug Jones a republikán Roy Moore. Jones nakonec těsně vyhrál a Roy Moore odmítl ustoupit a chtěl zahájit vyšetřování kvůli volebnímu podvodu, které nakonec soud zamítl.

Mollie Tibetts na svém Twitteru zveřejnila statistiky, které ukazují, že pro Douga Jonese v drtivé většině hlasovali černoši (a většina bělochů hlasovala pro Moora) s komentářem „Nenávidím bělochy“.

 

Dalším uživatelům neušla ironie, která se v tomto tweetu skrývá. Začaly se množit komentáře jako „Rivera je také nenávidí“ nebo „Kdyby ti nenávidění bílí měli po svém, tak by tu ten imigrant nebyl“ či „Ukázalo se, že ‚Diverzita je naše síla‘ je lež. Škoda že na to musela přijít na vlastní kůži.“

 

 

Původní reportáž Fox News ZDE:

Původní reportáž CNN ZDE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…