„Neříkám, že budu kandidovat, ale dá se o tom uvažovat.“ Nové jméno v příštím boji o Hrad?

14.05.2019 18:48

Lídr občanských demokratů pro volby do Evropského parlamentu Jan Zahradil v rozhovoru pro deník Právo připustil i možnost, že by zvažoval kandidaturu na Hrad. V současné době je Zahradil také kandidátem na šéfa Evropské komise.

„Neříkám, že budu kandidovat, ale dá se o tom uvažovat.“ Nové jméno v příštím boji o Hrad?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil na 24. sjezdu ODS

V evropských volbách Zahradil podle svých slov očekává čtyři mandáty. Volby podle něj může vyhrát kdokoliv, záležet bude na účasti. „Piráti jsou v tuhle chvíli trendy, ale až ve volbách se ukáže, jestli tu voličskou základnu skutečně mají, nebo jestli je to jen nafouknutá bublina. Orientují se na voličskou skupinu osmnáct plus, my se tomu snažíme konkurovat, ale naše hlavní voličská báze jsou lidé v produktivním věku, kteří jsou disciplinovaní a k volbám chodí,“ poznamenal Zahradil. 

  • Původní text ZDE

Své pak řekl také k tématu dvojí kvality potravin, jenž je v rámci evropských voleb velmi výrazné. Podle jeho slov je to skutečně téma, které se dá z pozice europoslance ovlivnit. „Ale musím říct, že si z toho nechci dělat legraci, ale to, jak se toho všichni chytili – rozehrála to ČSSD a pak se toho chytil pan Babiš, který si navíc vykoledoval posměšky na sociálních sítích kvůli svým vlastním výrobkům s minimálním obsahem masa, tak trochu připomíná akci lithium před sněmovními volbami,“ uvedl Zahradil s tím, že když se něco prodává pod stejnou značkou a stejným názvem, mělo by to mít i stejné složení. „Je složité to prosadit vůči odporu lobbistů, ale budeme to zkoušet dál,“ dodal.

V závěru rozhovoru se pak vyjádřil i k možné kandidatuře na Hrad v roce 2023. „Neříkám, že budu kandidovat, říkám, že je to otevřené okno, o kterém se dá uvažovat,“ uvedl. 

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …