„Nesmí na obrazovku!“ Bomba. Pražské vedení ČT smetlo zkušeného moderátora. Ten nemlčí

31.03.2023 17:06 | Ze sítí

Luboš Procházka dvacet let působil na Frekvenci 1. Čtyři roky na postu ředitele zpravodajství tohoto rádia. Ale před příchodem jara se rozhodl odstoupit z funkce. Po odchodu z Frekvence 1 začal pracovat v České televizi, ale tam po měsíci také končí. Rozhodl se veřejně vyložit svůj náhled na to, proč s ČT nenašel společnou řeč. Nebral si přitom servítky.

„Nesmí na obrazovku!“ Bomba. Pražské vedení ČT smetlo zkušeného moderátora. Ten nemlčí
Foto: Youtube
Popisek: Moderátor a redaktor plzeňského studia České televize Luboš Procházka v pořadu Aby bylo jasno

Pro rádio Frekvence 1 pracoval Luboš Procházka dvě desetiletí. Vedl tam rozhovory s exprezidentem Milošem Zemanem v Prezidentském Pressklubu, i s předsedou vlády v Premiérském Pressklubu.  Podle webu Mediář.cz popsal svůj vztah k tomuto rádiu jako dlouhé manželství, v němž se po dvaceti letech objevila oboustranná únava. Proto z Frekvence 1 odešel.

Od 1. března nastoupil ve veřejnoprávní České televizi, ale v té po měsíci končí. Na svém facebookovém profilu vyložil svůj pohled na to, proč s ČT nenašel společnou řeč. Prý za to mohly rozhovory právě s exprezidentem Milošem Zemanem, ve kterých byl k tehdejšímu prezidentovi příliš vstřícný. To je podle ČT problém.

Luboš Procházka promlouvá

Procházka např. dostal možnost promluvit s Milošem Zemanem ještě v době jeho hospitalizace v Ústřední vojenské nemocnici na podzim 2021. Tehdy od Procházky zaznělo, že slyšel „starého dobrého Zemana“.

Sám Procházka to ale vidí jinak. V krajské redakci ČT na západě Čech to podle Procházky začínalo slibně. Brzy se však objevil problém.

„Do plzeňského studia ČT jsem nastoupil 1. března jako externista s tím, že jsem chtěl po náročné práci pro F1 pracovat blíže domovu. Celý tým mne tady skvěle přijal a první dva týdny se mi velmi dobře pracovalo – a myslím, že spokojenost panovala na obou stranách... Vedoucí představitelé ČT24 v Praze ale – po mém nástupu do Plzně – vypustili do pražského týmu ČT nepravdivé a naprosto nesmyslné informace o tom, že jsem pracoval pro bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře a tedy v žoldu Hradu – a že je tedy nemorální mne stavět na televizní obrazovku. Já jsem ale v žoldu Hradu nikdy nepracoval a neexistuje na toto jediný důkaz!“ zdůraznil i s vykřičníkem na svém facebookovém profilu.

„Následně nastala z pražské strany stopka na moji práci, během které jsme celou druhou část března v Plzni řešili, co dál,“ pokračoval Procházka s tím, že nakonec se dohodli na ukončení spolupráce, aby spory centra ČT se západním regionem republiky nebrzdily rozvoj tohoto studia.

Ale vůči vedení ČT v Praze si neodpustil poznámku. Aby mne někdo v roce 2023 kádroval kvůli rozhovorům, které jsem v minulosti v rádiu vedl (nejen s prezidentem Milošem Zemanem, ale i s premiérem Fialou! a s ministry jeho vlády!) a ještě k tomu nesmyslnými informaci vytvářel další příběhy, je opravdu přes čáru. Další postup v této záležitosti nyní zvažuji,“ naznačil.

Zdůraznil, že rozhovor nedělal podle přání prezidentské kanceláře. „Rozhovory byly vedené na základě dohody stanice s KPR, nedělal jsem je tedy na zakázku pro Pražský hrad. Že jsem měl řadu exkluzivních informací z okolí prezidenta republiky? To vyplývalo z vytvoření si kontaktů. Takto ale pracuje každý schopný novinář. Takto pracují kolegové z ČT např. s Úřadem vlády nebo nyní i s novým obsazením KPR,“ napsal Procházka.

Od 1. dubna se Procházka chce vrátit ke svým soukromým projektům, jako je jeho podcast.

Luboš Procházka promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak . . . . . . ? ! ? ! , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLoupeznicek , 31.03.2023 17:54:24
Nebral bych to tak tragicky. . . . . Každý, byť jen trochu soudný člověk v čase 19:00 - 20:00 hod obchází ČT1 velkým obloukem, stejně tak jako OVM a další "poklady" tohoto tv "kanálu" !

|  11 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …