„Nic ruského. Lid řekl dost.“ Z Brna přišla odpověď Rakušanovi. A je to síla

22.07.2022 10:40 | Ze sítí

Petra Rédová, která se nedávno účastnila sundání ukrajinské vlajky ze štítu sochy Jošta Lucemburského na brněnském Moravském náměstí, poslala vzkaz ministru vnitra Vítu Rakušanovi (STAN), který nedávno oznámil, jak si chce „došlápnout“ na podobné „proruské šváby“ s pomocí nového protiteroristického a protiextremistického útvaru. Za to jej nazvala namyšleným, arogantním, obyčejným učitelem, který zapomněl, jakou vlajku má jeho vlastní země. Na podzim chce kandidovat do Senátu za 55. obvod, Brno-město.

„Nic ruského. Lid řekl dost.“ Z Brna přišla odpověď Rakušanovi. A je to síla
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petra Rédová

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9632 lidí
Ministr vnitra Vít Rakušan na svém twitterovém účtu okomentoval roztržení NCOZ a vznik nové skupiny elitního policejního útvaru, který se má věnovat kriminalitě v on-line prostoru. „S bojem proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě to myslíme vážně. Jsem rád, že policie připravila vznik nové elitní jednotky, která se těmhle velmi aktuálním hrozbám bude naplno věnovat. Což se nebude líbit extremistům, teroristům a různým proruským švábům, na které si právě tahle jednotka bude chtít posvítit. Vznik jednotky je výsledkem dvouleté práce policistů a státních zástupců v rámci skupiny REFORMA,“  uvedl Rakušan na twitteru.

Nová jednotka lovící teroristy a „proruské šváby“ vzbudila v české společnosti značný rozruch. Zvláště pak v řadách obyčejných lidí, kteří dávají najevo, že se jim nelíbí, že se na některých místech v Česku vyvěšuje samostatně vlajka cizího státu, aniž by byla společně s tím vyvěšena domácí státní vlajka. Naposled se něco podobného odehrálo v Brně, kde demonstranti sundali ze slavné sochy Jošta Lucemburského ukrajinskou vlajku a nahradili ji moravskou.

Jedna z této skupiny protestujících se rozhodla ministru Rakušanovi veřejně odtajnit a nahlas říct, co si o celé věci myslí: Je jí zdravotní sestra Petra Rédová, která za . „Před více než týdnem jsem se účastnila akce, kdy jsme řekli dost, sundali UA vlajku a dali naši. Pan Rakušan nás nazval šváby, které hodlá ztotožnit. Ztotožnila jsem se mu sama,“ píše úvodem svého facebookového „Moravského pozdravení“.

Následně cituje slova ministra: „Ten mnou nově založený protiteroristický a protiextremistický útvar má mj. i za úkol zabránit podobným excesům, jaký se stal v Brně. Je nepřípustné, aby banda proruských švábů dehonestovala symbol okupovaného státu. NCOZ ztotožní všechny účastníky a bude je nadále sledovat…“

A k nim dodává: „Vaše slova jsou výsledkem namyšlené arogance obyčejného učitele, který by měl vrátit diplom, protože nejen zapomněl historii, ale zapomněl, jakou vlajku má jeho vlastní země. Není se pak čemu divit, že to naše školství vypadá, jak vypadá, pokud ho reprezentují lidé, jako vy,“ pokračuje Rédová.

Důrazně se ohrazuje, že by pro tuto svou aktivitu měla být označována za „proruského švába“ a být v hledáčku Rakušanova nového útvaru. „Nepovažuji se za švába a už vůbec ne proruského. Nemám problém se vám ztotožnit, protože na rozdíl od Vás vím, kam patřím, kdo jsem a neschovávám se za ministerské křeslo, na které Vy nepatříte a věřím, že už to většina Čechů pochopila,“ píše občanka.

Ministra vnitra osočila ze lži, manipulace a rozkrádání: „Moc dobře víte, že důvěru jste ztratil a stal jste se jedním z nejvíce nenáviděných mužů současné vlády. Místo, abyste využil politiku ve prospěch lidí, zneužil jste ji v manipulace, lži a rozkrádání našeho státu. Měl byste okamžitě odstoupit spolu se svými zkorumpovanými kolegy a neschovávat se za alibismus, v podobě výmluv proruských věcí, švábů apod.,“ dodává.

„Jediné šváby, které vidím, jsou ti, kteří se pohybují v Poslanecké sněmovně. Tam bych doporučovala poslat deratizační tým, anebo tým, který jste vytvořil, abyste odvedl pozornost jinam,“ shrnula.

K samotné akci sundání ukrajinské vlajky ze známé sochy pak ještě připojila následující slova: „Onu osudnou neděli jsem byla na místě, kde jsme sundali UA vlajku a dali tam moravskou orlici. Pokud jste zapomněl, jak vypadá znak, doporučuji Google, rád napoví. Nic ruského na této akci nebylo. To jen lid, který jste podvedl, řekl dost. Chcete-li někoho stíhat, otočte se do zrcadla, následně ke své straně.“

Rovněž se zmínila o tom, že se přes problémy na Ukrajině zapomíná na český lid: „Vy jste exemplární složení vlády, které jde proti svému lidu, okrádá ho na úkor jiné menšiny. Zatímco českému občanu je odmítnuta pomoc s doporučením, aby prodal auto nebo požádal rodiče. Občanům Ukrajiny se dá vše a nikdo neřeší, že si přijeli s třemi pasy, v luxusním voze a válečnou zónu neviděli ani z rychlíku,“ dodává.

Vláda se svými činy podle ní dopouští vlastizrady a lidi už jen tak nezastraší: „Pokud zde někdo zaslouží stíhat, je to tahle vláda, která se dopustila vlastizrady a denně dokazuje, že se neštítí ničeho. Můžu Vás ujistit, že Vaše zastrašování na nás neplatí a nikdo se Vás nebojí. Bez svého křesla byste byl nikdo. Vy jste selhal na celé čáře,“ vzkazuje.

Nabídla pro ni smutné porovnání situace v České republice s jinými evropskými státy: „Projela jsem několik zemí v rámci EU, nikde není taková posedlost po ukrajinských vlajkách, nikde nerozkrádají stát na úkor svých občanů. Pomáhat se má vždy z nadbytku, nikoliv z nedostatku a chudoby, do které nás SPOLU dostalo. Vaše heslo ‚Spolu dáme Česko dohromady‘, se změnilo v realitu ‚Spolu zničíme a rozkrademe Česko‘,“ rozloučila se Rédová „z brněnské metropole, se vztyčenou hlavou, lvím srdcem a českou odvahou“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…