„Noví totalitáři. Válka se jim hodí. I migranti.“ Okamura bouřil na Václaváku. Dav s ním

23.05.2024 18:08 | Reportáž

Na Václavském náměstí v Praze ve čtvrtek proběhlo setkání politiků z evropské frakce Identita a demokracie. Akce s názvem „Čas na změnu“ se konala pod záštitou předsedy SPD Tomia Okamury. Ten v úvodní řeči apeloval na občany, aby přišli k volbám do Evropského parlamentu. „Náš program je jednoznačný: říkáme jasné NE migraci, Green Dealu, euru, zrušení práva veta členských států a podpoře zbrojení na Ukrajině!“ uvedl Okamura, že takové hodnoty budou prosazovat v rámci evropské frakce Identita a demokracie.

„Noví totalitáři. Válka se jim hodí. I migranti.“ Okamura bouřil na Václaváku. Dav s ním
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura na Václavském náměstí

Na úvod místopředseda SPD Radim Fiala představil jednotlivé řečníky z řad evropské frakce Identita a demokracie. Mezi nimi na prvním místě šéfa SPD Tomia Okamuru, dále bývalého šéfa ochrany schengenských hranic Fabrice Leggeriho z Francie, nebo předsedu SNS Andreje Danka. Dále vystupují poslanci italského parlamentu, představitelé Svobodných z Rakouska a mnoho dalších politiků z Estonska nebo Francie ze strany Marine Le Penové.

„Bude se mluvit o ničivém Green Dealu, o migraci a dalších tématech a vězte, že celá vlastenecká Evropa má na tyto věci stejný pohled,“ uvedl Fiala.

Poté zazněla česká hymna a všichni přítomní vyjádřili podporu České republice. „Česká republika na 1. místě,“ uvedl poté Fiala s tím, že doufá, že českou hymnu uslyší ještě po večerním hokejovém zápase se Spojenými státy na mistrovství světa.

Jako první za velkého jásotu lidí přišel na pódium Tomio Okamura. „Drazí vlastenci a vážení hosté ze zahraničí, srdečně vás vítám na tomto setkání zástupců frakce ID. Dovolím si poslat také pozdravy na Slovensko, přeji brzké uzdravení slovenskému premiérovi Ficovi,“ uvedl za velkého potlesku přítomných.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Všechny demonstrace jsou jen k smíchu !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusebolero22 , 24.05.2024 1:22:38
Pjotr Nutellovič se jen ušklíbne a jede se dál ! Jedině generální stávka a defenestrace z oken pomůže. Jinak je to vše jen k pořádnému smíchu ! A agenta Jožka z odborů nakop.. do poz... !!!!!

|  9 |  0

Další články z rubriky

Komik Fiala v sovětském vtipu. Pánové, už stačilo, vzkazuje Vyskočil

7:04 Komik Fiala v sovětském vtipu. Pánové, už stačilo, vzkazuje Vyskočil

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Kroky téhle destrukční, arogantní, nesvéprávné a cizími mocnostmi …