„Občané ČR, přestaňte se bát.“ Babiš vystoupil na videu. Je zde jeho výzva. Fialu nepotěší

02.05.2022 17:05 | Ze sítí

Někdejší premiér Andrej Babiš (ANO) ve svém pravidelném pořadu Čau lidi hovořil mimo jiné o své nové kampani, kdy se na billboardech objevují obyčejní lidé a nápisy „Za Babiše bylo líp“. „Ano, slyšíte dobře, já tam vůbec nevystupuji,“ poznamenal k tomu Babiš.

„Občané ČR, přestaňte se bát.“ Babiš vystoupil na videu. Je zde jeho výzva. Fialu nepotěší
Foto: screen: FCB
Popisek: Andrej Babiš (ANO) odpovídá svým divákům

„Asi jste to viděli, první kampaň v historii hnutí ANO bez Babiše. Ano, slyšíte dobře, já tam vůbec nevystupuji. Je to kampaň věnovaná našim podporovatelům. Žádná fotobanka ani herci, jak se to u nás často dělá. Jsou to skuteční lidé. Senioři, ale také mladí lidé, studenti, zaměstnanci, živnostníci i podnikatelé. Naši podporovatelé, a dokonce někteří z nich členové,“ poznamenává ke kampani Babiš.

„Já si toho strašně moc vážím, že do toho šli. Protože podpořit veřejně Babiše, to je skutečně ukázka statečnosti. Nevěřil jsem tomu, že se to povede, a povedlo se to. Tito lidé, naši podporovatelé, jdou se svou kůží na trh. Oni se vyjádřili, co cítí, čeho se bojí, co by si přáli, co potřebují. Proto je skvělé, že už na základě této kampaně nás kontaktují další lidé, kteří se chtějí vyjádřit,“ dodává Babiš.

„Chtěl bych vás vyzvat, další občany ČR, abyste se přestali bát. Vždyť máme svobodu a demokracii. Abyste se přestali bát mluvit a pojmenovávat věci tak, jak je cítíte. Tak, jak se potřebujete vyjádřit. Třeba o svém strachu, nejistotě a spoustě dalších pocitů, které se médiím často nehodí. Takže moc děkuji všem, kteří se zúčastnili. Doufejme, že to bude úspěšné a že další lidé se přidají,“ poděkoval Babiš.

Zároveň také hovořil o včerejším Prvním máji, ale také o svém zdravotním stavu. „Zhubl jsem, cvičím ve fitku, hormonální jógu. Zkrátka jsem se začal po deseti letech starat i o sebe. O vás se teďka stará pan premiér Fiala. Takže jsem v pohodě a těším se, že 16. května bych měl vyjet s obytňákem za vámi,“ dodal Babiš. 

„Pět tisíc korun. To je teda velká komedie. Vláda konečně podlehla našemu tlaku a chystá se něco udělat pro lidi. Vyslala signál. Akorát nevíme, co vlastně chtějí udělat. Protože na tiskové konferenci pan Jurečka říkal, že těch 5 000 korun bude vázáno na nějaký čistý příjem. A ti, kteří stáli na té tiskovce s panem Jurečkou, pan premiér, Rakušan, Bartoš i Válek mlčeli. Potom je pan Stanjura opravil, že to není z čistého, ale z hrubého. A údajně to má být až v srpnu. Někteří říkají, že je to pro děti. Piráti říkají, že je to slibovaný bonus za energie. Takže je v tom strašný zmatek, nikdo se v tom pořádně nevyzná,“ zmínil dále také Babiš a zkritizoval vládu, že něco slibuje, ale neví, jak to technicky provést.

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí
„Zažíváme těžké období a my v opozici máme omezené možnosti pomoci lidem. Kdybychom byli ve vládě, tak dobře víte, že jsme byli akční, že jsme měli tah na branku, že jsme rozhodovali, poskytovali okamžitě pomoc, předkládali zákony, jednali v noci i ráno a stále. Ne jako tato vláda,“ dodává Babiš.

„Dvě hlavní lži této vlády jsou, že jsme zadlužili ČR a že nemají peníze. Ratingové agentury znovu potvrdily, že máme šestý nejmenší dluh v EU. A už jsem o tom jednou mluvil. V předvolební debatě Macron – Le Penová pan prezident Macron řekl, že navýšil dluh o 600 miliard eur, to je 15 000 miliard korun. Když jsem to přepočetl na počet obyvatel – a my jsme navýšili covidový dluh o 700 miliard – a všichni vědí, kam to šlo – tak prezident Macron dal Francouzům třikrát více peněz na jednoho obyvatele než naše vláda. Udělal to samozřejmě ze stejného důvodu jako my. Nechtěli jsme tady mít 10-15 procent nezaměstnaných a zkrachovalé firmy. Druhá lež je to, že tím, že jsme dali lidem peníze, že jsme způsobili inflaci. Tak ať mi někdo vysvětlí, když pan Macron dal třikrát více peněz než my, proč má inflaci za únor čtyři procenta, za březen pět procent – a pan Fiala má 12 nebo 13 procent. Nedává to logiku, přestaňte to říkat. Lidé nejsou hloupí. Dostali peníze. Díkybohu za to, mají i rezervy. Protože vy jste jim teď nedali nic, jenom opakujete stále ty lži, že jsme zadlužení a že jsme způsobili inflaci. Je to nepravda, už vám to nikdo nevěří,“ zakončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…