„Odpad, podraz, totalita.“ Babiš odmítl ČT a rozjel to jinde

08.01.2023 21:25 | Ze sítí

Do nedělní Superdebaty v České televizi dorazilo diskutovat pouze osm prezidentských kandidátů, jelikož ji vynechal expremiér Andrej Babiš (ANO), který tak potvrdil svá předchozí slova. Směrem k místu prezidentské debaty se sice expremiér vypravil, namísto ní však dal přednost rozhovoru s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým v nedaleké budově pražského hlavního nádraží. „Já si v osm naliju sklenku červeného a budu se dívat na tu debatu,“ odtajnil ve studiu svůj plán na dnešní večer. Odpad, podraz, totalita. I taková slova lídr ANO použil.

„Odpad, podraz, totalita.“ Babiš odmítl ČT a rozjel to jinde
Foto: Repro YouTube Xaver Live
Popisek: Expremiér Andrej Babiš (ANO)

Do nedělní Superdebaty ČT dorazili všichni připuštění prezidentští kandidáti až právě na Babiše, a debatovat tak do diskuse veřejnoprávního kanálu přišli Pavel Fischer, Jaroslav Bašta (SPD), Josef Středula, Petr Pavel, Tomáš Zima, Danuše Nerudová, Karel Diviš a Marek Hilšer (MHS). Místo Babiše zůstal ve studiu pouze osiřelý stoleček.

Babiš tak plní své dřívější vyjádření, že nemá zájem diskutovat se zbytkem kandidátů před prvním kolem prezidentských voleb ve více než jedné debatě – tou má být ta na TV Nova, která je konání voleb nejblíže a uskuteční se až ve čtvrtek 12. ledna.

Expremiér jako důvod toho, proč chce diskutovat až v poslední z debat a ostatní vynechá, uvedl, že podle něj jde o „mediální show“. „Chápu, že média chtějí dělat z prezidentské volby mediální show, ale já si myslím, že prezidentský úřad, do kterého kandiduji, si ji nezaslouží,“ uvedl Babiš pro Blesk.

Babiš tak v neděli večer sice zamířil k lokaci, kde se Superdebata ČT odehrává, namísto do historické budovy Národního muzea však přišel o pár budov dále do studia moderátora Luboše Xavera Veselého na pražském hlavním nádraží.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…