„Orbán brání správné hodnoty.“ Klaus ml. prý loví ještě jednu posilu. TOP 09 by měla zbystřit

13.05.2019 9:02

Pondělní Hospodářské noviny tvrdí, že poslanec Václav Klaus mladší oslovil celou řadu politiků, kteří by mu mohli pomoct s rozjezdem jeho nové strany. Oslovil prý senátora Ivo Valentu nebo senátorku Jitku Chalánkovou Valenta dal najevo, že si chce zachovat svou nezávislost, ale Chalánková nevyloučila, že Klausovi podá pomocnou ruku. A v minulosti už ukázala, že umí upoutat pozornost voličů.

„Orbán brání správné hodnoty.“ Klaus ml. prý loví ještě jednu posilu. TOP 09 by měla zbystřit
Foto: Archiv
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková a Václav Klaus ml.

Václav Klaus mladší pracuje na vniku nové politické. Už dlouho je jasné, že mu s rozjezdem pomůže jeho otec exprezident Václav Klaus starší. Poslanec prozrazuje, že podporu přislíbili také někteří politici ODS, někteří členové Stran soukromníků ČR a někteří členové TOP 09.

Anketa

,,Stalin neosvobozoval, Stalin dobýval a dobývaná území držel. Na svobodu jsme čekali dalších 44 let," uvedl Mirek Topolánek. Souhlasíte?

hlasovalo: 11151 lidí

Klaus oslovil i senátora Iva Valentu, se kterým si je v řadě témat názorově blízký, ale Valenta si chce zachovat svou nezávislost. „Názory Václava Klause mladšího dlouhodobě sleduji a v mnoha případech se s ním ztotožňuji. Sleduji i dění kolem případného jeho politického hnutí, ale i do budoucna si zachovám svoji nezávislost,“ poznamenal k tomu Valenta.

Dnes v Senátu spolupracuje s ODS, která Klause vyloučila jak ze svého poslaneckého klubu, tak ze svých řad.

Senátorka Jitka Chalánková, bývalá členka TOP 09, se kterou si názorově rozuměl např. předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek, Klausovi může pomoct. Novinám sdělila, že spolu již hovořili, ale nebavili se přímo o spolupráci. „Nehovořili jsme v tuto chvíli přímo o této věci, ale o tématech, která máme společná,“ uvedla politička. Shodnou se např. v pohledu na inkluzi.

Kalousek si přál, aby TOP 09 v senátních volbách Chalánkovou podpořila, ale většina jeho kolegů to tehdy odmítla. Proč? Možná proto, že Chalánková oceňuje práci Viktora Orbána a jeho způsob řešení migrační krize.

„Pro mne bylo kuriózní, že představitelé států Evropské unie v době vrcholící migrační krize premiéra Orbána kritizovali za jeho kroky k zastavení vlny migrantů. A po určité době – více v tichosti – přiznali, že opatření Maďarska v čele s demokraticky zvoleným premiérem Orbánem zpomalení migrační vlny výrazně pomohla. Rozhodně pozitivně hodnotím Viktora Orbána za nekompromisní obhajobu základních konzervativních hodnost: obranu manželství jako svazku muže a ženy, obranu křesťanství. Jsou to postoje, které bychom měli najít u všech představitelů Evropy, pokud nechceme naši civilizaci nechat zničit. Myslím si, že současná Evropa člověka, jako je on, potřebuje. Už proto, aby nastavoval zrcadlo a brzdil chybná rozhodnutí a nezdravé tendence evropské politiky,“ nebrala si v minulosti servítky.

Tvrdě odsoudila tzv. Istanbulskou úmluvu.

„Nejenže mám výhrady, ale zásadně ji odmítám jako velmi nebezpečný dokument. Vycházím z podrobné znalosti její důvodové zprávy a z životních zkušeností a poznání reality v některých zemích kolem nás, kde jsou s prosazováním tzv. lidskoprávní agendy dále než u nás. Ve skutečnosti nemají tyto snahy samozřejmě se základními lidskými právy nic společného. Úmluva Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí je ve své podstatě trojským koněm a jejím pravým cílem je prosazování agresivního genderismu. Odpůrci úmluvy v žádném případě domácí násilí neschvalují, ale odmítají převýchovu lidí, především dětí, podle pokynů nevládních organizací a dozorujícího orgánu GREVIO. Lidem, kteří naopak za úmluvou stojí, jde o změnu tradičních rolí pohlaví a stereotypů, zahrnutí převýchovy do učebních osnov na všech stupních škol i mimo školy, do volnočasových aktivit a do médií ve snaze oslovit co nejširší veřejnost,“ uvedla.

„Při ochraně tzv. zvláště zranitelných skupin, mezi které se řadí i lidé hlásící se k mnoha možná ještě ani nedefinovaným sexuálním menšinám, bude uplatňován princip viny. Bude stačit, když se dotyčný bude cítit ublížen. Z důvodu převýchovy se budou seznamovat i malé děti, dokonce předškolního věku, se sexuálními praktikami a pojmy, které podle mého názoru a přesvědčení do dětské hlavy nepatří. Není to plané strašení, v mnoha zemích už se to děje. Dítě bude muset mít dost času se rozhodnout, zda se cítí být mužem či ženou bez ohledu na své biologické pohlaví. Rodiče budou povinni toto respektovat, jinak jim bude hrozit zásah sociální služby. Úmluva bude mít tzv. aplikační přednost v českém právním systému. Zaznamenala jsem také obavy právnické veřejnosti, že bude prolomena mlčenlivost a oznamovací povinnost určitých profesí pod hrozbou kriminalizace. A na závěr ještě jedna poznámka. Pokud se bavíme o předcházení násilí v rodinách, tak naše legislativa je dostatečná a úmluva je v tomto ohledu naprosto zbytečným dokumentem,“ pokračovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …