,,P*asata vyžraná, platit!” Očkování: Facka zastáncům. Nevídaná

08.07.2021 10:11 | Glosa

Politický komentátor Jiří Pehe nedávno přišel s návrhem řešení, jak přinutit lidi nechat se naočkovat. A to tím, že si následně svoji hospitalizaci v nemocnici s covidem daní občané sami zaplatí. Takový návrh neunikl pozornosti Miroslava Macka a jeho pravidelným glosám. K takovému plánu by se sám také ihned přikláněl, ale za předpokladu, že si svůj následný pobyt v nemocnici zaplatí i ta „vyžraná prasata“, jak napsal doslova. A nejen ta.

,,P*asata vyžraná, platit!” Očkování: Facka zastáncům. Nevídaná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Národní očkovací centrum zřízené v multifunkční hale O2 universum

Stomatolog, politický komentátor a bývalý politik Miroslav Macek opět glosoval. Tentokrát si vzal do hledáčku svých pravidelných čtvrtečních poznámek také výrok Jiřího Pehe, který uvedl, že větší ochotu očkování by mohlo podnítit placení výloh související s případnou zdravotnickou péčí v důsledku covidu  z vlastní kapsy. „Neochotu mnoha lidí nechat se očkovat by vyřešilo zcela jednoduché opatření: Pokud se nenecháte očkovat, přičemž k tomu nemáte vážné zdravotní důvody, budete si platit případný pobyt v nemocnici s covidem z vlastní kapsy,“ napsal doslova na twitteru.

Macek by s takovým návrhem řešení ihned souhlasil, ale přidal by do výčtu další kategorie – tedy lidi obézní, s nezdravým způsobem života a také ty, kteří se nechali naočkovat. „Okamžitě beru za předpokladu, že ta vyžraná prasata, zásluhou svého životního stylu plná civilizačních chorob, si svůj pobyt s covidem v nemocnici též zcela zaplatí, stejně jako si zaplatí případné zdravotní následky očkování všichni, kteří se nechali naočkovat aniž by museli, neboť covid již prodělali,“ glosoval politický komentátor ve čtvrtek na svém serveru ViditelnyMacek.cz.

Podle statistik se totiž nejčastěji hovoří jako o jednom z rizikových faktorů pro těžký průběh onemocnění nejen o věku, ale také právě o obezitě. Smrt čeká dle statistik ve více procentech právě obézní pacienty napadené koronavirem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: sla

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…