„Parazit.“ Olympiáda protrhla stavidla. Foldyna odhalil...

06.02.2022 18:25 | Ze sítí

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) prohlásil, že je potřeba dát Číně najevo, že pořádání olympijských her právě tam není v pořádku. I když čeští sportovci za to nemohou, a proto je potřeba je v jejich úsilí jednoznačně podpořit. Když to slyšel poslanec SPD Jaroslav Foldyna, neudržel se a na Vystrčila pořádně uhodil. Obvinil předsedu Senátu, že se chová jako parazit.

„Parazit.“ Olympiáda protrhla stavidla. Foldyna odhalil...
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Jaroslav Foldyna (SPD)

Šéf Senátu Miloš Vystrčil upozornil ve vysílání České televize, že to, jak se chová čínský komunistický režim, není v souladu s olympijskou chartou, která stojí na ideálu humanity. Ale jedním dechem dodal, že čeští sportovci nemohou za to, jak se chová čínský režim, olympiáda je pro ně vrcholem kariéry a chtějí uspět. A čeští politici by podle Vystrčila měli své sportovce jasně podpořit.

A v tomto duchu podpořil tým českých hokejistek.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

„Naše hokejistky porazily po Číně i Švédsko. Gratuluji, držím palce, a jestli to bude možné, rád se s našimi hokejistkami po olympiádě setkám. Hrají srdcem. Díky,“ napsal Vystrčil.

A poslanec Foldyna ho označil za parazita. Obvinil ho, že se zviditelňuje na úspěchu českých hokejistek na hrách, které kritizuje. „Bojkotují, ale parazitují, to je parta!“ napsal k tomu doslova Foldyna.

Jaroslav Foldyna uhodil na Miloše Vystrčila

Vystrčil postupuje v souladu s názorem dnešní vládní koalice. Politický bojkot her vyhlásil jak kabinet Petra Fialy (ODS), tak předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

Proti konání olympiády zrovna v Číně se vymezil i herec a režisér Jiří Mádl.

„Olympiáda v Číně je historický lapsus moderní společnosti,“ uvedl Mádl. Chápe, že se budou účastnit sportovci, protože olympiáda je vrcholem jejich kariéry. „Ale nebudu se dívat ani na jeden přenos. Vynechám i můj milovaný hokej. Protože nemůžu přenést přes srdce, že země, která hybridně útočí na kdekoho, má koncentrační tábory pro vyhlazování svébytného etnika, nerespektuje lidská práva apod., hostuje něco tak vznešeného, jako je tento svátek sportu,“ oznámil na Facebooku s tím, že nikoho nevyzývá, ale bude olympiádu bojkotovat úplně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…