„Pavel chce cenzuru.“ Už to bylo oficiálně popřeno

18.01.2023 22:55 | Ze sítí

Vládní zmocněnec pro oblast médií a dezinformací Michal Klíma na sociální síti Twitter vyvrací obavy, které zaznívají v souvislosti s prezidentským kandidátem Petrem Pavlem, a sice že by byl pro zavedení cenzury.

„Pavel chce cenzuru.“ Už to bylo oficiálně popřeno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Klíma, vládní zmocněnec pro dezinformace

Na to, že by se Pavel v křesle prezidenta zasazoval o zavedení cenzury, upozorňovali především před prvním kolem prezidentské volby někteří jeho protikandidáti. Že z Pavla mají někteří lidé v tomto směru obavy, upozorňoval během prezidentské debaty dnes již neúspěšný kandidát Karel Diviš.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí
„Když připočítám vaše názory, co se týká cenzury, utahování šroubů, jak byste určoval s ministrem (vnitra Vítem) Rakušanem, jaké informace jsou pravdivé a jaké nepravdivé, tak toho já bych se jako občan děsil,“ vypálil podnikatel Diviš, který je přesvědčen, že vyslovuje názor celé řady českých voličů. Petr Pavel to důrazně odmítá.

Nicméně tyto obavy dál zaznívají v internetovém prostoru v celé řadě diskusí. Kandidáta s vládní podporou generála Pavla se rozhodl bránit vládní zmocněnec pro oblast médií a dezinformací Michal Klíma, pomohl šířit Pavlův postoj k zavádění cenzury. Sdílel obrázek, v jehož červeném poli Petr Pavel jako lživou uvádí zprávu o tom, že by byl coby prezident pro zavedení cenzury.

V kolonce „pravda“ pak stojí, že „generál  Pavel je obhájcem svobody slova a často kritizuje přehnanou politickou korektnost. Zároveň varuje před informační válkou, kterou proti nám vede Rusko šířením lží na internetu. V tomto případě jen zdůrazňuje, že stejná pravidla, jako platí ve fyzickém světě, by měla platit i v online světě“.

Také Fialova vláda slibuje, že vznikající strategie boje proti dezinformacím v žádném případě neznamená cenzuru. Opoziční politici a některá média se však právě toho obávají, podle nich se za poslední více než dva roky ukazuje, že svoboda slova je ohrožena už nyní.

Druhé kolo prezidentských voleb se uskuteční 27. a 28. ledna 2023. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…