„Pavel že není vládní kandidát?“ Babišovi příznivci se naštvali. I na Nerudovou

14.01.2023 20:10 | Ze sítí

Chvála na Petra Pavla zaplňuje sociální sítě. Ozvali se ale také ti, kdo generála Pavla nemusí. Například poslanec Milan Feranec z ANO, který poukázal na to, že Petra Pavla volí premiér, poslanci i vláda. A tudíž je vládní kandidát.

„Pavel že není vládní kandidát?“ Babišovi příznivci se naštvali. I na Nerudovou
Foto: FCB
Popisek: Andrej Babiš po 1. kole

Andrej Babiš je ve volbě prezidenta druhý. Jeho odpůrci slaví. Ale pár poznámek přichází i od těch, kdo Pavla nevolili.

Jednak od právníka Tomáše Tyla, který uvažuje, zda by se z Prahy neměl udělat samostatný stát, protože její volební výsledky jsou v podstatě vždy odlišné od zbytku republiky. „Hele, Pražáci, nechcete si udělat vlastní republiku? Tak někde kolem Luhansku. Já totiž pořád říkám, že dokud v Praze poteče teplá voda a půjde elektrický proud víc než tři hodiny denně, tak se v této zemi nic nezmění,“ říká.

Ozval se také poslanec ANO Patrik Nacher. „Jasně se ukazuje virtuální realita všech průzkumů, prognóz a z toho vycházejících různých výzev, aby někdo odstoupil a do 2. kola postoupili dva ‚demokratičtí‘ kandidáti. Doufám, že i v druhém kole nebudou lidé volit podle zpráv z masmédií…“ míní.

Brněnský komunální politik Dalibor Levíček se také zamyslel, co může v druhém kole voliče Andreje Babiše popohnat. Jednak to, že bude označován za nedemokratického kandidáta, pak údiv těch, kdo volili Pavla, že jiní mohli volit Babiše, i když jim bylo vysvětleno, proč je špatný, kromě toho například legrační přezdívky nebo právě zmíněné návrhy, aby se Praha odtrhla od zbytku republiky. Patrik Nacher k tomu poznamenal, že na twitteru se zvládne všechno najednou.

Komentovala také kandidátka do Senátu, bývalá soudkyně a advokátka Miroslava Hustáková. Která z prohlášení generála Pavla soudí, že kdo hlasuje pro něj, tak hlasuje pro „ukrajinského prezidenta“. Odhaduje, že nyní nás čeká 14 dnů vyhrocené antibabišovské kampaně.

K tomu, že se Petr Pavel nepovažuje za vládního kandidáta, měl poznámku poslanec ANO Milan Feranec. Podotkl, že premiér podpořil generála Pavla, stejně tak členové vlády a vládní strany. A i prý veřejnoprávní média podporují generála. Tudíž se nejedná o žádnou novinářskou kachnu, ale Pavel je skutečně provládní kandidát.

A velice svérázně ohodnotil grilování od novinářů zakládající člen ODS Petr Paulczyňski. „Nemůžu si pomoct, ale Babiš v tom souboji s tou smečkou novinářských zmrdů podle mě obstál,“ míní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kde vzali tu tabulku průběžných výsledků?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseApep , 14.01.2023 20:42:15
Od počátku jsem to sledoval a celou dobu byl na prvním místě Babiš. Pavel ho předstihl o tři desetiny procenta při sčítání posledních pěti procent. Tak takhle se uvádějí průzkumy. Už to chápu.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…