„Plyn se stává nedostatkovou surovinou“. Německo vyhlásilo stav výstrahy

23.06.2022 20:03 | Komerční článek

Německá vláda vyhlásila kvůli problémům s dodávkami plynu stav výstrahy, což je druhý varovný stupeň. Na mimořádné tiskové konferenci to oznámil ministr hospodářství Robert Habeck. Informuje o tom Echo24.cz.

„Plyn se stává nedostatkovou surovinou“. Německo vyhlásilo stav výstrahy
Foto: Archiv
Popisek: Plynový sporák

„Bezpečnost zásobování plynem je prozatím zajištěna, plyn se ale v Německu stává nedostatkovou surovinou,“ řekl ministr Habeck o důvodech, proč Německo přechází ze stupně včasného varování na stupeň výstrahy.

  • Původní zdroj ZDE

Přímé dopady na domácnosti nové opatření zatím mít nebude, s úpravou cen se zatím nepočítá. Habeck však uvedl, že je třeba hledat úspory ve spotřebě plynu. Pomoci mohou nejen průmysloví odběratelé, ale i domácnosti. „Domácnosti mohou přenastavit a upravit hydraulické vyvážení své topné soustavy. Takové kroky mohou znít banálně a možná úsměvně, ale mohou v případě 41 milionů německých domácností znamenat zásadní rozdíl,“ řekl ministr o úsporách ve spotřebě.

Vláda SRN se plánuje ještě více zaměřit na plnění zásobníků, podle Habecka na nákup plynu do zásoby vláda uvolnila dodatečných 15 miliard eur (371 miliard Kč).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…