„Podtrhla“ Pekarová Pospíšila? Toto se děje v TOP 09

04.07.2022 18:42

Exšéf TOP 09 Jiří Pospíšil čelí ve své straně tlaku, aby nekandidoval do pražského zastupitelstva. Důvodem jsou kontakty jeho poradce Jiřího Fremra na podnikatele Michala Redla. Ten je stíhán v korupční kauze v Praze. Píše to server iDNES.cz.

„Podtrhla“ Pekarová Pospíšila? Toto se děje v TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Jiří Pospíšil dostal výzvu, aby nekandidoval, i od samotné šéfky strany Markéty Pekarové Adamové. Ta to řekla i veřejně. Pospíšil nyní přiznal, že jej to překvapilo. „Minulý týden jsme spolu jednali. Měl jsem z jednání pocit, že hledáme řešení, ne že to budeme komentovat do médií ještě před tím, než řešení nalezneme,“ zmínil serveru iDNES.cz Pospíšil. 

Pekarová Adamová totiž řekla v pondělním rozhovoru pro Lidové noviny, že ona sama by určitě nezatěžovala všechny kolegy svým případem a účastí v něm. „Kdybych byla na jeho místě, odpovědnost bych vyvodila minimálně v té míře, že bych nekandidovala v dalších volbách. Máme zhruba tři měsíce do komunálních voleb a toto by byla nejlepší možná reakce,“ řekla Pekarová Adamová, že politika je zkrátka také o tom, jakými lidmi se člověk obklopí a jaké činy jsou s nimi spojené. 

„Pan Pospíšil si postupně v pražské TOP 09 vybudoval silnou podporu, tudíž teď lavíruje, ale vedení strany ho vyzvalo k odstoupení z kandidátky, chtěl si to ale rozmyslet a měl by dát vědět v následujících dnech,“ řekl pak k Pospíšilovu počínání člen nejužšího vedení strany. Ten si nepřál být v této souvislosti jmenován.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…