Pokles, pokles, pokles, pokles. Češi přestávají věřit elitním politikům

04.04.2016 11:00

Andrej Babiš, Martin Stropnický, Bohuslav Sobotka a Milan Chovanec. I přestože stále opanovávají přední místa žebříčku popularity agentury STEM, počty příznivých hodnocení klesají.

 Pokles, pokles, pokles, pokles. Češi přestávají věřit elitním politikům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Nejlépe hodnoceným politikem i přes pokles zůstává Andrej Babiš (56 % kladných odpovědí), ministr financí a předseda hnutí ANO. Druhé místo získal nově ministr obrany Martin Stropnický s 51 % kladných odpovědí (ANO), který přeskočil nyní bronzového premiéra Bohuslava Sobotku. Ten třetí příčku drží společně s ministrem vnitra Milanem Chovancem (oba ČSSD, 50 %). V případě předsedů stran ČSSD a ANO Sobotky a Babiše jde o nejméně příznivé hodnocení od vzniku vlády. 

Ostatní členové vlády jsou dle průzkumu hodnoceni podobně jako na konci roku 2015, mírný vzestup spatřujeme pouze u ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera (ČSSD) a ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové (ANO). Šlechtovou společně s ministryní školství Kateřinou Valachovou (ČSSD) a ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem (ANO) zná oproti loňskému roku také více lidí. 

Celá zpráva ZDE

Stabilní podporu mají stále i představitelé opozice – Vojtěch Filip, předseda KSČM, necelou třetinu obyvatel, pětina občanů vnímá příznivě předsedu ODS Petra Fialu a 13 % občanů předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska.

Agentura STEM zjišťovala také popularitu nových prvních místopředsedů ODS a TOP 09 Alexandry Udženiji a Marka Ženíška, stejně jako předsedy hnutí Úsvit Miroslava Lidinského. Ani jeden však prozatím nevešel v přílišnou známost. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…