„Prapor Monako“. Ukrajinští oligarchové prchli z války na riviéru

19.08.2022 19:30

Velké množství ukrajinských milionářů a miliardářů prchlo do Monaka. List Ukrajinska pravda je nazval ironicky – „prapor Monako“. A právě o nich píše server Echo24.cz.

„Prapor Monako“. Ukrajinští oligarchové prchli z války na riviéru
Foto: pixabay
Popisek: Majetek - ilustrační foto

List Ukrajinska pravda, jenž informoval o velkém množství ukrajinských milionářů a miliardářů, kteří se z Ukrajiny přesunuli do Monaka, je nazval „prapor Monako“.

„Azurové pobřeží je jedním z oblíbených míst pro letní dovolenou světových elit. Proto je těžké pochopit, proč se ukrajinští milionáři a miliardáři, kteří svou zemi více než desetiletí oslabovali, rozhodli ‚odsedět si‘ válku právě tady, před zraky celého světa. Světa, který nyní pomáhá Ukrajině," uvádí list s tím, že nelze najít horší antireklamu než nejnovější modely vozů Bentley a Maybach s ukrajinskými poznávacími značkami.

Na jachtě byl mimo jiné spatřen Konstantin Ževago, jenž je čtvrtým nejbohatším Ukrajincem. Zároveň po něm také dosud bezvýsledně pátrá Interpol kvůli podezření z vytunelování stovek milionů dolarů z banky. V Monaku je podle všeho také oligarcha Hryhorik Surkis.

Na francouzské Riviéře, kde si koupil palác nejbohatší Ukrajinec Rinat Achmetov, zase ukrajinští boháči přeměnili lokalitu v místní obdobu kyjevské čtvrti prominentů a boháčů Konča-Zaspa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…