„Pravda o Ukrajině!“ „Čím větší k*rva, tím větší celebrita!“ Fico slavil 1. máj

01.05.2022 19:48 | Ze sítí

„Čím je člověk větší prostitutka, čím je větší kurva, tím je to větší celebrita!“ rozčílil se předseda slovenské Smer-SD Robert Fico v projevu na svátek 1. máje. Zároveň se pak poklonil před těmi, kteří pracovali do roku 1989. „Nenechme si vzít pravdu o Kuciakovi, my povíme, kdo Kuciaka zabil. A budou všichni šokováni, kdo jej zabil. Nám je líto, co se stalo, ale tak jako vyjde pravda o válce na Ukrajině, jako přijde pravda o fašismu na Ukrajině, až vyjde pravda o tom, že se nejprve zabíjeli lidé na Donbasu, zabíjeli se tam Rusové, až potom se dozvíme velkou pravdu o Slovensku. Nenechme si sebrat pravdu, neboť je to jediné, co nám v tomto okamžiku zůstává,“ dodal Fico.

„Pravda o Ukrajině!“ „Čím větší k*rva, tím větší celebrita!“ Fico slavil 1. máj
Foto: FCB
Popisek: Robert Fico

„Drahé Slovenky, drazí Slováci. Všechno nejlepší k státnímu svátku, ať žije Slovenská republika! Bylo mi dnes velmi trapně ve Slovenské televizi, když jsem zjistil, že moderátor nejvýznamnější diskusní relace ani netuší, že je státní svátek První máj. A co je ještě horší! Ministr práce ani netuší, že dnes je státní Svátek práce. Toto je tedy obrovská hanba Slovenské republiky, že takoví lidé nás zastupují a takoví lidé vytvářejí veřejné mínění. Toto musí v této zemi skončit!“ zahájil své slovo Fico.

„Drahé Slovenky, drazí Slováci, chtěl bych vám říct, že slušný člověk, pokud je to člověk, který pracuje nebo dává práci, se stal pro tuto vládu a pro tato média obyčejnou opicí. Čím je člověk větší prostitutka, čím je větší kurva, tím je to větší celebrita! Toto musí skončit. Proto chceme, aby se na Prvního máje připomínali lidé, kteří se zasloužili o to, v jakém stavu se tato země nachází. A já se chci především poklonit i před těmi, kteří pracovali do roku 1989. Vytvářeli hodnoty do roku 1989, dělali vše pro to, aby tato země byla prospěšná a úspěšná. Naše cíle, vážení přátelé, jsou úplně jasné,“ dodal Fico a začal jmenovat cíle.

„Prvním cílem je, že musíme vyměnit vládu Slovenské republiky. A v tom nám musíte pomoct, protože vláda musí odejít. Ta je základní překážkou demokratického sociálního a právního vývoje Slovenské republiky. Stejně tak musíme udělat vše pro to, abychom udělali novou volbu prezidentky Slovenské republiky. Musí přijít nová hlava státu, nová hlava Slovenské republiky,“ vyzval Fico. 

„Vážení přátelé, nenechme si vzít pravdu o Kuciakovi, my povíme, kdo Kuciaka zabil. A budou všichni šokováni, kdo jej zabil. Nám je líto, co se stalo, ale tak jako vyjde pravda o válce na Ukrajině, jako přijde pravda o fašismu na Ukrajině, až vyjde pravda o tom, že se nejprve zabíjeli lidé na Donbasu, zabíjeli se tam Rusové, až potom se dozvíme velkou pravdu o Slovensku. Nenechme si sebrat pravdu, neboť je to jediné, co nám v tomto okamžiku zůstává,“ popřál závěrem Fico hodně zdraví a ubezpečil občany, že Smer-SD je stále s nimi. 

„Budeme dále pokračovat v tvrdé práci. Vše je jasné! Musíme svrhnout vládu, prezidentku. Demokratickým právním, legitimním způsobem přes parlamentní a prezidentské volby,“ sdělil za potlesku přítomných Fico. 

„Ani jeden ministr se sem neodváží přijít! Mohl by sem přijít Matovič? Mohla by sem přijít ta americká panička Čaputová? Nemohla! Držme si všichni odvahu a pevnost a nezapomínejme na to, co je pro Slovensko důležité. Pro Slovensko je důležitá slušnost, tradice, pracovitost, suverenita. Ať žije První máj!“ zakončil.

Blaha: Boj o Fica

„Čest práci, soudružky a soudruzi! Nesmíme se stydět za naše národní tradice, nesmíme se stydět za to, že jsme levice, a nesmíme jim dovolit nenávist vůči ruskému národu. Nesmíme dovolit válku a nesmíme dovolit americké zbrojení Ukrajiny. To jsou naše základní odkazy. Vzkažme Čaputové, která nás žene do války proti Rusku, že my chceme mír! My chceme mír!“ skandoval Blaha.

„Nadávají na socialismus. Řekněte: co bylo zlého na tom, že tu byla potravinová soběstačnost. Co bylo zlého na tom, že stát se staral o lidi? Přišla svoboda a demokracie a dneska zavírají opoziční média. Chtějí zavřít opozičního lídra. Chovají se jako fašisti, tak jim to povězme do očí! Jste fašisti!“ rozčiloval se Blaha. 

„Posílají na Ukrajinu zbraňové systémy a nezbude ani cent pro naše důchodce! Chci poděkovat našim babičkám a dědečkům za to, co všechno vybudovali po druhé světové válce. Děkujeme! Děkujeme!“ dodal Blaha. 

„Odmítáme neoliberální kapitalismus. Odmítáme nerovnost. Odmítáme chudobu, jsme levičáci a vlastenci,“ zmínil Blaha.

„Dnešní boj o Roberta Fica, o to, abychom mu uchovali svobodu, je bojem o to, aby Slovensko ještě mělo nějakou budoucnost. Abychom nebyli jen americkou kolonií, abychom nebyli fašistickým státem,“ zmínil Blaha a nechal skandovat jméno Roberta Fica. Následně se skandovalo i to, „že jsme Slováci“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…