„Před kamerami nepřátelé, pak parťáci. Bylo mi zle.“ Filip Turek viděl při superdebatě

11.04.2024 17:28 | Reportáž

Volební koalice Přísahy a Motoristů sobě startuje kampaň. Kandidáti v čele se superlídrem Filipem Turkem se rozjedou do desítek českých měst. Lídři obou politických subjektů Robert Šlachta a Petr Macinka na pražském výstavišti představili hlavní body společné kampaně. Varují před Green Dealem, který nás prý chce převychovat a zbavit peněz.

„Před kamerami nepřátelé, pak parťáci. Bylo mi zle.“ Filip Turek viděl při superdebatě
Foto: Přísaha a Motoristé sobě
Popisek: Zahájení volební kampaně koalice hnutí Přísaha a Motoristů sobě

„Naši lidé budou hájit české národní zájmy v Bruselu,“ zahájil šéf hnutí Přísaha Robert Šlachta celou akci. „Zásadním motivem naší kampaně je, že do voleb vysíláme kandidáty, kteří naši zemi v Bruselu nezradí. Vysíláme velmi kvalitní tým lidí, kterým důvěřujeme,“ zdůraznil.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17420 lidí

Šéf Motoristů Petr Macinka shrnul, že voliči byli dosud ostatními stranami klamání a zrazování. „Velmi dobře si uvědomujeme, že největší hodnotou mezi voličem a politikem je důvěra. Pokud politik svěřenou důvěru důsledně opečovává, dlouhodobě si tím udržuje blízkost s voliči. V posledních letech bohužel u politiků sledujeme proces opačný. Politici nehájí zájmy své země, nehájí zájmy občanů a zapomínají na své sliby. Často i dělají pravý opak, vzpomeňme si na vládní strany slibující před volbami, že nebudou zvyšovat daně, a nakonec je zvýšily. Tito lidé důvěru voličů prohospodařili. My nejsme jako oni, my vás nezradíme,“ uvedl Macinka.

Kandidáti Přísahy a Motoristů kromě jiného sází i na osvědčenou kontaktní kampaň. V rámci předvolebního boje a oslovování voličů hodlají objet na 25 velkých českých měst, bavit se tam celý den s lidmi v ulicích a večer pak v kulturních domech a jiných sálech diskutovat a odpovídat na otázky.

Kandidátku vede bývalý pilot formule, známý automobilový expert a politický komentátor Filip Turek. Dvojkou je expertka na migrační politiku Nikola Bartůšek, trojkou exministr kultury a bývalý primátor Olomouce Antonín Staněk. Na kandidátce je též ekonom Vladimír Pikora, šéf Motoristů Petr Macinka a na poslední 21. místě též předseda Přísahy Robert Šlachta.

Superlídr kandidátky Filip Turek označil jako realistický zisk dvou mandátů europoslanců. Mezi stěžejní body volebního uskupení patří důsledný boj proti nelegální migraci a ochrana hranic, zasadit se za zrušení zákazu aut se spalovacími motory i boj proti tzv. Green Dealu, který by podle nich ožebračil občany a zničil průmysl, na kterém jsou v Česku závislé statisíce rodin. Odmítají též přijetí eura. 

Poslední průzkumy ukazují, že Přísaha s Motoristy mají reálnou šanci v Evropském parlamentu zasednout. Aktuální výzkum STEMu jim přisoudil šest procent.

Přestože kandidáti Přísahy a Motoristů ještě v Evropském parlamentu nejsou, jejich lídr Filip Turek se už podělil o svou první zkušenost. Tu absolvoval díky bruselské předvolební debatě pořádané televizí CNN Prima News, která proběhla ve středu. 

„Přiznám se, že mi nebylo příliš dobře. Byl jsem v šoku z toho, kdo vládne 450 milionům lidí. Lidé, kteří mají být největšími politickými oponenty, jsou před kamerami nepřáteli a pak se chovají jako skvělí obchodní parťáci. Z toho mi bylo zle. Když vidíte, kdo řeší energetiku, průmysl, ekonomiku a všechna pro prosperitu zásadní odvětví, že jde o lidi, kteří o svých oborech nic nevědí, jde z toho hlava kolem,“ popisoval Turek. 

Politici v Bruselu si dle jeho slov myslí, že po přečtení románů Julese Verna napíšou předpisy s názvem Green Deal a všichni podle toho budou žít. „To je šílené. Je to postavené na technologiích, které neexistují buď vůbec, anebo jen v laboratorních podmínkách. Green Deal je komplexní systém, jak nás všechny převychovat a zbavit peněz. 

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Debata , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 11.04.2024 19:17:25
se díky,,krasavici s prázdnou hlavou,,se zvrtla v parodii,,Sledovat trojici Nerudová,Vondra,Kolaja kterému tam uboze šeptal Peksa bylo směšné až trapné s ohledem na to co blaboli,,

|  7 |  0

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …