„Přestaňte strašit argumenty na úrovni představitelů chodících na oslavy k J. Soukupovi.“ Mezi TOP 09 a ODS to zajiskřilo

23.02.2019 19:20

Francie a Německo se dohodly na podrobném návrhu rozpočtu eurozóny, který by měl podpořit hospodářský růst, posílit konkurenceschopnost a snížit hospodářské rozdíly mezi jednotlivými členskými státy. Nad tím, že jednaly bez ostatních zemí eurozóny, se na sociální síti silně pohoršuje ekonomický expert ODS Jan Skopeček, kterému se za to místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek ironicky vysmál.

„Přestaňte strašit argumenty na úrovni představitelů chodících na oslavy k J. Soukupovi.“ Mezi TOP 09 a ODS to zajiskřilo
Foto: literarky.cz
Popisek: Kancléřka Merkelová a prezident Macron

Zmíněná dohoda mezi oběma zeměmi by mohla připravit půdu pro dohodu v rámci skupiny ministrů financí eurozóny, kteří by o sestavení nového nástroje měli jednat příští měsíc. Skopeček kroutí hlavou nad tím, že ostatní země eurozóny u toho nebyly a budou o návrhu jednat až následně. Na celou věc reagoval slovy, že i přesto nám naši „eurohujeři“ budou tvrdit, že máme přijmout euro, abychom byli u stolu a tvořili budoucnost eurozóny. „Legrační argument...,“ doplnil.

Jeho komentář ale přivedl Ženiška k úsměvu, sdílel jej pobaveně na svém twitterovém účtu a ironicky k němu připsal, že je mu kvůli tomu Lucemburska, Nizozemska, Slovenska a dalších zemí eurozóny až líto. „Úplně jsem se rozbrečel, když slyším, jak tím trpí,“ podotknul ironicky k jejich neúčasti na jednání Německa a Francie.

Následně podotknul, že by už „mohla ODS konečně přestat strašit argumenty asi tak na úrovni představitelů chodících na oslavy J. Soukupa. Je to jen návrh dvou zemí, schválit musí všichni v EU,“ shrnul na závěr Ženíšek.

Rozpočet eurozóny má být součástí rozpočtu celé Evropské unie a bude k dispozici nejdříve v roce 2021, kdy by měl vstoupit v platnost nový rozpočet EU. Jeho cílem je posílit konkurenceschopnost a sblížit země eurozóny, uvádí společný francouzsko-německý návrh. Nový nástroj by měl být rovněž otevřený zemím, které se přičlenily k mechanismu směnných kurzů ERM II, tedy které čekají na zavedení eura.

Podle návrhu mají členské země předkládat komisi plány, své strategie, které budou zahrnovat plánované reformy a návrhy projektů, které by měl rozpočet finančně podpořit.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…