„Psychopate!“ Čulík to schytal za útok na britského velvyslance. Jde o Dukovy květiny pod posprejovaným Churchillem

13.06.2020 19:00

Kardinál Dominik Duka položil květiny pod sochou státníka Winstona Churchilla v Praze 3, která se nedávno stala obětí vandalismu. Uctění Churchillovy památky si všiml i britský velvyslanec Nick Archer a pronesl slova díků, což šéfredaktorovi Britských listů Janu Čulíkovi stačilo k tomu, aby britského diplomata nařkl z pokrytectví. Neušetřil ani Duku či současného britského premiéra Borise Johnsona. Ve svých názorech však zůstal osamocen. „Čulík je psychopat,“ zní po Čulíkově běsnění na Twitteru.

„Psychopate!“ Čulík to schytal za útok na britského velvyslance. Jde o Dukovy květiny pod posprejovaným Churchillem
Foto: Repro foto Debatní klub
Popisek: Jan Čulík v Debatním klubu

Poté, co byly poškozeny sochy Winstona Churchilla po různých částech světa, včetně té v britské metropoli, posprejovali vandalové i tu, která je britskému státníkovi věnována na Churchillově náměstí v Praze. Objevil se tak na ní nápis „Black Lives Matter“ doplněný o prohlášení, že „byl rasista“.

Posprejovaná socha Winstona Churchilla na Praze 3:

Posprejovaní vzbudilo silné negativní emoce a socha stojící v Praze 3 byla během několika hodin opět očištěna.

Anketa

Petr Nečas nebo Robert Šlachta. Kdo je pro vás důvěryhodnější?

hlasovalo: 16218 lidí
K pomníku následně dorazil kardinál Dominik Duka a uctil památku Churchilla kyticí květin. „Na protest proti hanobení památky největšího vůdce války proti nacistickemu Německu a obhájce ČSR Sira Winstona Spencer-Churchilla jsem položil kytici květin k jeho památníku na náměstí jeho jména na Praze 3,“ napsal k tomu kardinál.

Uctění památky Winstona Churchilla Dominikem Dukou si všiml britský velvyslanec Nick Archer a jeho čin ocenil. „Děkuji, Vaše Eminence,“ pronesl ke kardinálu Dominiku Dukovi.

A právě za slova díky to velvyslanec Spojeného království schytal od šéfredaktora Britských listů Jana Čulíka.

„Je pozoruhodným důkazem o kolapsu britské diplomatické služby, že se velvyslanec spojuje s jedním z nejkontroverznějších populistů v České republice. Ale samozřejmě, co bychom asi čekali. Britský premiér (Boris Johnson) je jasný lhář,“ zaznělo od něj s tím, že „myslel, že by diplomaté měli být nestranní“.

To nebylo vše, Čulík pokračoval a britský diplomat si od něj odnesl nařčení, že je pokrytecký. „Churchill souhlasil s deportací ruských a ukrajinských kozáků ze Západu do Stalinova Ruska, kde okamžitě skončili v koncentračních táborech. Archerovo pokrytectví je ohromující,“ napsal.



Komentátor Michael Durčák k tomuto výlevu zanechal krátkou poznámku. „Čulík je psychopat,“ poznačil.

A přidal se i novinář Martin Veselovský, který k tomu dodal, že: „Vždycky byl.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…