„Rozmyslete si, co tam budete mlít za h****.“ Hnůj před barákem, ČT schytala to co vláda

17.03.2024 15:34 | Monitoring

Ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) a předsedu Asociace soukromého zemědělství Jaroslava Šebka, kteří dnes zamířili do pořadu Otázky Václava Moravce, přivítali někteří zemědělci hnojem před budovou České televize. Chtěli tak zároveň vyjádřit podporu stínové ministryni zemědělství ANO Margitě Balaštíkové, která se také účastnila debaty a zastávala jejich zájmy. Výborný poté na akci zareagoval slovy, že se hnoje „neštítí“.

„Rozmyslete si, co tam budete mlít za h****.“ Hnůj před barákem, ČT schytala to co vláda
Foto: Facebook
Popisek: Zemědělci přijeli s hnojem a slámou na Kavčích hory

Naštvaní zemědělci se dnes rozhodli přivítat ministra Výborného v České televizi ve velkém, podobně jako před nedávnem vysypali hnůj před Úřad vlády, dnes přijeli s hnojem, v němž byla zapíchnutá česká vlaječka a valníky se slámou, na Kavčí hory.

V čele zemědělců stál Daniel Sterzik, známý také jako blogger Vidlák, který k akci řekl KTV televizi na místě více. „Zemědělci přijeli do Prahy před Českou televizi, protože dnes v Otázkách Václava Moravce bude vystupovat Jaroslav Šebek, šéf Asociace zemědělství, který je v současné době jedním z největších škůdců českého zemědělství, který může být. Naši zemědělci mu přišli připomenout, jaká je situace. S ním tu bude i ministr Výborný. Bude tu i paní Balaštíková, která bojuje za nás, té budeme vyjadřovat podporu, budeme se snažit, aby uspěla a nějak to dala.

Šebka se snažili před vstupovem do budovy ČT také vyzpovídat, on ale rozhovor odmítl. „Máte tady zástupce z asociace, vy s nimi nechcete mluvit?“ ptali se novináři z KTV. „Ještě chvíli nás takhle serte,“ ozvalo se zpoza kamery. „A rozmyslete si, co tam budete mlít za hovna,“ pokřikoval na Šebka další muž. Následně vstoupil Šebek beze slov do České televize bočním vchodem.

Po příjezdu policie před Českou televizi jeden z řidičů vyložené balíky se slámou zase naložil zpátky na vůz a odjel. Pro podezření na přestupek policisté předali případ správnímu úřadu. Vozy opustily prostor před budovou České televize po poledni.  

Ministr následně uvedl, že mu tato akce zemědělců nevadí a že se hnoje neštítí. Ve středu se zemědělci připojí ke společným evropským protestům. Protestní jízdy traktorů a další techniky se uskuteční po celém Česku i na hranicích.

Ministr zemědělství Výborný v Otázkách Václava Moravce uvedl, že mu tato akce farmářů nevadí. „Není to něco, čeho bych se štítil. Jsem ministr zemědělství, ne nadarmo jsem říkal, že bojuju za české zemědělce a nemám problém s nimi hovořit. Jestli to má nějaký kolorit kolem toho, to mi opravdu nevadí, já jsem člověk z venkova,“ komentoval nepříliš voňavé přivítání zemědělců před budovou veřejnoprávní televize.

Na dotaz, jestli se zemědělci dočkají dvou miliard korun, které jim byly přislíbeny, uvedl, že ministr má od vlády přislíbeno, že by se v půlce roku vyplatily zemědělcům zálohy, uvedl.

Balaštíková zdůraznila, že rychlé peníze do zemědělství jsou priorita, jinak hrozí, že se dostanou do finanční tísně i z důvodu, že vláda nesplnila mnoho svých slibů a pro zemědělce nic nedělá.

Předseda Asociace soukromého zemědělství ČR Jaroslav Šebek kritizoval, že nedochází k plnění programového prohlášení vlády, a volal především po podpoře malých a středních farem, rodinných farem. Zdůraznil, že nutné jsou systémové změny v nastavení dotací a snížení byrokracie. Rovněž uvedl, že je potřeba zavést registr, jenž by sledoval majetkovou propojenost podniků.

Výborný zopakoval, že vláda není schopna splnit všechny požadavky zemědělců, odkazoval na stav veřejných financí. Zmínil například vrácení daně z nemovitosti na úroveň před konsolidačním balíčkem. „Mohu jen velmi trpělivě vysvětlovat kroky, které jako ministr zemědělství, jako vláda děláme,“ doplnil v Otázkách Václava Moravce, který souhlasil především s tím, že zemědělce trápí příliš byrokracie.

Ministr zemědělství slíbil, že na jednání ministrů zemědělství EU, které se uskuteční 26. března, bude usilovat o to, aby bylo ruské a běloruské obilí, na jehož dovoz do Evropy si zemědělci stěžují, zařazeno na sankční seznam. Tento zákaz dovozu podle něj ceny potravin nezvýší.

„Já samozřejmě mohu dělat jediné – a to velmi trpělivě vysvětlovat kroky, které jako ministr zemědělství, jako vláda děláme,“ pokračoval. „Ty věci se daleko lépe a logičtěji posouvají v okamžiku, kdy sedíte u jednacího stolu,“ doplnil Výborný.

Ve středu 20. března se zemědělci připojí ke společným evropským protestům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Výborný se hnoje neštítí? Není divu, vždyť ho má celý život v hlavě., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHalifax , 17.03.2024 16:36:52

|  13 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…