„Rusácký narativ“ o manželství pro všechny. Šíří se. Hollan „Žít Brno“ by lidovce vykopával

01.06.2023 16:32 | Ze sítí

Někdejší brněnský radní a lídr hnutí Žít Brno Matěj Hollan intenzivně slaví Den dětí. Zejména tím, že komentuje politické dění, které jim prý chce ukrást budoucnost. To prý činí každý, kdo odmítá manželství pro všechny. Po vzoru poslance STAN Exnera navíc toto zpátečnictví označil za „ruský narativ“.

„Rusácký narativ“ o manželství pro všechny. Šíří se. Hollan „Žít Brno“ by lidovce vykopával
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Náměstek brněnského primátora Matěj Hollan

Na mušku si vzal hlavně KDU-ČSL, která se na tomto tématu tradičně od „liberální demokracie“ odchyluje nejvíce. Shodou okolností právě 1. června začala Poslanecká sněmovna projednávat návrh na zavedení „manželství pro všechny“, jak je nazýváno rozšíření manželských práv i na stejnopohlavní páry.

Rázně proti se postavila lidovecká poslankyně Nina Nováková, která to označila za realizaci neomarxistických myšlenek. Její kolegyně Romana Bělohlávková hovořila jako lékařka o přirozeném řádu světa, který funguje bez ohledu na naše osobní rozhodnutí, a manželství pro stejnopohlavní páry je krokem k relativizaci západní civilizace.

Vehementně proti se ale postavil poslanec STAN Martin Exner, podle kterého je manželství pro stejnopohlavní páry „západní hodnotou“ a tato vláda několikrát deklarovala, že patříme na Západ.

„Je to jednoduché. Když se podíváte na mapku, kde jsou zobrazené země, které mají manželství pro všechny, a na ty, které mají třeba v ústavě zákaz manželství pro všechny, tak si můžete myslet, že to je mapka NATO a Varšavské smlouvy z konce osmdesátých let. Podle mě tedy je to jednoduché, je to civilizační záležitost. Buď chceme být svobodná západní Evropa, kde stejnopohlavní páry se mohou brát třeba i v kostele, anebo chceme být východní konzervativní periférie ruského stylu,“ pronesl za stoupajícího hluku v sále, po kterém se proti němu ohradilo i množství koaličních poslanců. Ti mimo jiné připomněli, že včera Exnerův předseda Rakušan ve Sněmovně květnatě hovořil, abychom se navzájem respektovali.

Poslanec Exner ale inspiroval brněnského liberála, který v duchu své tradiční radikality napsal, že ruský narativ šíří celá KDU-ČSL a měla by za to být vykopnuta z koalice SPOLU. „Pokud budou ze strany KDU zaznívat takto ostudné názory na úrovni rasistických teorií, jako hlásá Nina Nováková z Aliance pro rodinu nebo čehosi takového, a strana se jich nezbaví, je lepší, když nebude v Parlamentu vůbec,“ soudí bývalý radní.

Pak si googlil poslankyni Romanu Bělohlávkovou a napsal: „KDU-ČSL přeje všem dětem krásný svátek a jednou pro vždy všem dětem vzkazuje: shnijte v děcáku, buznám vás nedáme!!“ Reagoval tak na konstatování poslankyně, že výchova v homosexuálních rodinách dítě poznamená.

Nakonec Hollan vyzval, aby bylo lidovecké poslankyni znemožněno vykonávat pediatrickou praxi.

„Jak může něco takového dělat dětskou lékařku? To už je lepší pedofil. Ten má aspoň ty děti rád,“ zakončil košilatým vtipem.

 

reklama

autor: nab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Brno je fakt "zlatá loď", Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJurys , 01.06.2023 16:49:39
Hollan, v divadle Kristus znásilňuje muslimku, a pedofilní transvestita čte děckám pohádky.....fakt síla !

|  10 |  0

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…