„Si děláš p*del?“ Platy politiků: Dusno mezi mocnými

28.10.2021 12:14 | Ze sítí

Senátoři ve středu smetli ze stolu návrh na zmražení platů politiků. Těm tak příjmy vzrostou asi o 6 procent. Končící premiér Andrej Babiš (ANO) to označil za další podvod budoucí koalice ODS, lidovců, TOP 09, STAN a Pirátů. Odborový boss Josef Středula se tentokrát postavil po bok Babišovi. A to už se ozval Mirek Topolánek. „Si děláš pr*el?“ zvolal.

„Si děláš p*del?“ Platy politiků: Dusno mezi mocnými
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mirek Topolánek

Dnes již bývalí poslanci zvoleni na léta 2017 až 2021 hlasovali pro zmražení platů politiků. Návrh prosazoval končící premiér Andrej Babiš (ANO). Většina senátorů však jeho návrh označila za populistický a smetla ho ze stolu.

Babiš to nenechal bez komentáře. Rozhodnutí Senátu označil ve vyjádření pro ČTK za „naprosto nehorázné“ a za další podvod budoucí vlády na voliče.

A tentokrát se k němu přidal i šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula. „Zmrazení platů politiků se nekoná. To, co před volbami deklarovala vláda i opozice jedním hlasem, tak nyní opozice, která má v senátu většinu, zamázla. Takže děkujeme. To je ta ZMĚNA, kterou slibovali?“ zeptal se Středula.

Josef Středula se zlobí

Jenže na to konto mu vzápětí položil otázku expremiér Mirek Topolánek. „Děláš si pr*el?“ otázal se.  

Josef Středula se zlobí

Zaznělo i připomenutí, že pro zmražení platů nehlasoval ani jeden senátor za hnutí ANO. Dva senátoři z Babišova hnutí hlasovali proti zmražení.

„Ani jeden senátor ANO nehlasoval proti. Dva nepřišli, jeden se zdržel, dva hlasovali proti zmrazení. Kde máte ten souvis s opozicí?“ zeptal se ředitel organizace Hlídač stát Michal Bláha.

Josef Středula se zlobí

Přidal se i bývalý ministr financí za TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Pane předsedo Josefe Středulo, oba dva víme, že Babišův návrh byla nesystémová pitomost. Respektuji Vaše právo tuto pitomost obhajovat. Je ale hodně nefér svalovat její neschválení na opozici v Senátu. On ji totiž nepodpořil ani jeden senátor za ANO. A ANO ještě není opozice,“ pravil Kalousek.

Josef Středula se zlobí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…