„Směje se vám do ksichtu!“ Feri si užívá v Paříži. Ve vedení jedné redakce to bouchlo

05.07.2021 21:27

Bývalý poslanec Dominik Feri, kterého několik žen v médiích nařklo ze sexuálního obtěžování a násilí, podle šéfredaktora Petra Konečného a editorky Barbory Koukalové z webu Expres.cz provokuje z dovolené v Paříži. „Feriho úsměv hada je o důvod víc, abyste se přihlásily na policii všechny,“ vyzývají novináři.

„Směje se vám do ksichtu!“ Feri si užívá v Paříži. Ve vedení jedné redakce to bouchlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Feri

Anketa

Která volební strana předvedla zatím NEJHORŠÍ kampaň?

4%
10%
2%
2%
4%
hlasovalo: 45122 lidí

Vysmáté fotografie exposlance, který údajně sexuálně obtěžoval desítky dívek, nejsou podle Konečného a Koukalové absolutně namístě. „Představte si, že jste jedna z těch až třiceti dívek, na něž byl vyvíjen nátlak či byly přímo obtěžovány, a teď se díváte do tváře vysmátého bývalého politika, jak vám v dandy oblečku mává ze svého důchodu v Paříži,“ píší.

Policie vyzvala všechny dívky, které s ním měly tuto zkušenost, aby se přihlásily policii, a není teď a v tomto bodě veselého dovolenkáře větší důvod to udělat, míní Konečný a Koukalová. „I když mohou mít pocit, že jim nikdo nepomůže, protože se jim z promenády směje do ksichtu,“ dodávají.

  • Původní zdroj ZDE

„Neziskovky by nyní měly dívkám pomoci, dodat odvahy a vysvětlit jim, co to znamená, když se musí dívat na usmívajícího Feriho a co se skrývá za jeho chováním a proč by se právě nyní neměly bát mluvit,“ zdůrazňují.

Feri je prý ve válce s ženami, které měl údajně sexuálně zneužívat. „Feriho instagramový účet pořád sleduje přes milion lidí, tudíž má obrovský vliv, a jeho sebejisté vystupování ve stylu: ‚Mám to v paži, si jedu, čau‘ předvádí jeho neprůstřelnost a to, jak vede s dívkami, které si stěžovaly na jeho chování, jednoduchou psychologickou válku,“ píší, že namísto toho, aby si Feri zavřel účet a stáhl se do ústraní, tomu naopak přidává na síle už jen tím, jak bezchybné léto nyní prožívá.

Proto je podle nich exposlanec i dál obklopen ženami, aby ukázal, že mu stále důvěřují, a cítí se zcela neohrožen. „Což je přesně ten moment, kdy dívky, které s ním mají mít nemilou zkušenost, dostanou pocit převahy, kterou nyní exposlanec nad nimi má,“ míní novináři.

„Psychologové a lidé, kteří pracují s obětmi sexuálního násilí, popisují predátorské chování tímto způsobem a poukazují na znaky, které na jeho osobu sedí jak ‚prdel na hrnec‘. Lidé s dobrou prací a dobrým postavením, samozřejmě velmi inteligentní a s rozhledem, navenek chovající se jako gentlemani,“ podotýkají Konečný s Koukalovou.

Lze se prý tak už nyní zaměřit na jeho vzorec chování, který by se dal označit přinejlepším jako „pobuřující“. „Dovedete si představit, že by o vás někdo byť i jen lhal v takové záležitosti, jakou je sexuální agrese, a vy byste trávil čas tím, že budete ukazovat svůj nijak nedotčený báječný život? Lživá obvinění dokáží dostat na kolena nejednoho siláka a málokdo by měl myšlenky na slunné léto,“ dodávají závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…