„Štěstí, že už nejsme v EU.“ Z Británie v šoku sledují, co se stane v Irsku

15.06.2023 17:41 | On-line

MONITORING Server britského listu The Telegraph upozornil, že v Irsku se možná schyluje k masakru. Konkrétně k masakru krav. Vláda v Dublinu totiž zvažuje, že bude irské zemědělce finančně motivovat, aby vybili svá stáda. Ve jménu ochrany klimatu. Britský list si v této souvislosti pochvaluje, že je velké štěstí, že už je ostrovní království mimo EU.

„Štěstí, že už nejsme v EU.“ Z Británie v šoku sledují, co se stane v Irsku
Foto: URS Czech
Popisek: Kráva, ta je v tom nevinně.

V Irsku se možná schyluje k masakru. Ve jménu naplnění cílů ochrany klimatu vláda v Dublinu možná bude finančně motivovat zemědělce, aby nechali vybít svá stáda krav. Britský list si v této souvislosti pochvaluje, že je velké štěstí, že už je ostrovní království mimo EU.

„Je velké štěstí, že jsme mimo EU, jinak bychom mohli čelit stejnému tlaku z Bruselu. Nyní můžeme jen doufat, že Rishi Sunak, který zastupuje silně venkovský volební obvod v Yorkshire Dales, pochopí, co je pro zemědělské komunity v sázce,“ uvedl server.

The Telegraph doplnil, že podle britských vědců lze krávy vnímat jako živočichy, kteří přispívají k ochraně klimatu, neboť z hovězího loje zle vyrobit bionaftu.

Anketa

Jste pro přijetí Istanbulské úmluvy?

1%
98%
hlasovalo: 21472 lidí
„Lůj z britského skotu se již zpracovává na bionaftu – z jedné tuny se vyrobí asi 180 litrů. A díky začínajícímu podniku Biofactory, se sídlem v Somersetu, je již k dispozici nová anaerobní technologie, která přeměňuje metan z jejich hnoje na využitelnou elektřinu a teplo. Samotný hnůj se tímto procesem mění na výživnější digestát, který může výrazně snížit potřebu škodlivých umělých hnojiv,“ uvedl list.

Vybíjení skotu je podle The Telegraph krátkozraké, protože přijde den, kdy bude lidstvo využívat jako zdroj energie např. vodík a v tu chvíli už uhlíková stopa nikoho tolik trápit nebude. Ale pro irská stáda krav bude pozdě, neboť ta už budou vybita.

Stojí za připomenutí, že v Nizozemí se stále hlasitěji hlásí o slovo nizozemská protestní strana zemědělců BoerBurgerBeweging (BBB – Hnutí zemědělců a občanů). Tato strana ostře kritizuje vládu Marka Rutteho, který oznámil, že chce snížit produkci dusíku a ozelenit Nizozemí.

Protesty zemědělců získávaly podporu napříč celou zemí, Nizozemsko je totiž podle serveru voanews.com zemí s hrdou zemědělskou tradicí, která je navzdory malému počtu 18 milionů obyvatel druhým největším vývozcem zemědělských produktů na světě po Spojených státech.

BBB je iniciativou bývalé zemědělské novinářky Caroline van der Plas, která vznikla v roce 2019 na základě platformy na sociálních sítích BoerBurger. Ta měla na facebooku a twitteru přes 30 tisíc sledujících a spočívala v tom, že každý týden jeden farmář, zahradník nebo rybář na profilu vysvětloval, co dělá na své farmě a s jakou vášní vykonává svou práci ve stodole, ve skleníku, na moři nebo na souši.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To je prostě kapitalismus, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAch jo (bls1) , 15.06.2023 19:34:42
Každá lobby bojuje za své zájmy. Pokud někdo považuje metan produkovaný krávami za takové nebezpečí pro klima, musel by se zajímat o podmořské ropné vrty, ze kterých i po desítkách let od těžby může metan utíkat. Kupodivu to kapitalistické ekology netrápí.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…