„Tak takhle ne!“ Ministryně Maláčová se opravdu hodně rozzlobila

23.06.2019 9:17

Ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou (ČSSD) notně rozčílil text uveřejněný v Hospodářských novinách, v němž se praví, že vláda možná uvažuje o posunutí hranice věku odchodu do důchodu nad 65 let. Maláčová zdůraznila, že v této věci odmítá ustupovat ekonomům, kteří by snad chtěli posílat lidi z práce rovnou do hrobu.

„Tak takhle ne!“ Ministryně Maláčová se opravdu hodně rozzlobila
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Když byl ministrem práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09, sdělil lidem, že jak se prodlužuje délka dožití, prodlouží se také doba, kdy lidé pracují, a do důchodu půjdou později. Šlo o jeden z kroků k důchodové reformě. Když se k moci dostala vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD), zastropovala věk odchodu do důchodu na 65 letech. Současná ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) ujišťuje, že neustoupí ekonomům, kteří by posílali zaměstnance z šichty rovnou do rakve.

„Tak takhle NE! Dokud tady bude ČSSD, věk odchodu do důchodu se zvyšovat nebude! Byli jsme to právě my – sociální demokraté – kdo ho zastropoval. Zdá se mi, že by se některým jednoduše uvažujícím ekonomům líbilo, kdyby lidé odcházeli z práce rovnou do rakve. Ani náhodou!“ napsala Maláčová na sociální síti Twitter.

Pod jejím příspěvkem se rozjela diskuse, ve které bylo mimo jiné řečeno, že vzhledem k volebním výsledkům ČSSD už tady tato strana nemusí být právě dlouho. Padl také dotaz, zda už na svém resortu našla nějaké úspory.

U některých svých spoluobčanů se však Maláčová dočkala zastání. Jeden z voličů upozornil na skutečnost, že zedník či řidič autobusu jen těžko může vykonávat svou profesi ještě v 67 letech. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…