„Taková blbost...“ Langšádlové „reforma transferu znalostí“. Pekarová tleská, zato lidé bučí

28.01.2024 16:53 | Monitoring

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) vypracovala reformu transferu znalostí. „Pomáhá tím vědě naplňovat základní funkci – sloužit společnosti,“ poznamenala k tomu předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

„Taková blbost...“ Langšádlové „reforma transferu znalostí“. Pekarová tleská, zato lidé bučí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová

„Přenos vědeckých poznatků do praxe nás posune k zemím budoucnosti. Ministryni pro vědu, výzkum a inovace Heleně Langšádlové se podařila velká věc. Vypracovala reformu transferu znalostí: https://transfer.gov.cz. Pomáhá tím vědě naplňovat základní funkci – sloužit společnosti,“ uvedla předsedkyně Sněmovny a stranická kolegyně Heleny Langšádlové Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

„Seznamte se – transfer Heleny Langšádlové. A buďte rádi, taky to mohl být kosočtverec,“ ukázal transfer Martin Gust na facebookovém profilu. Právní rámec je nad veřejnými prostředky a soukromým kapitálem, uprostřed je transferový ekosystém a úplně dole výzkumné organizace a podniky.

„Reforma transferu znalostí přináší konkrétní opatření na posílení zhodnocování vědeckých a výzkumných poznatků. Neomezuje se na úzce pojatý transfer technologií ve smyslu komerčního uplatnění technologií na trhu, ale zaměřuje se na celé spektrum oborů a různé typy zhodnocení včetně využití výsledků pro tvorbu veřejných politik. Transfer znalostí do veřejné správy má například zajišťovat finanční úspory či vyšší efektivitu,“ píše se na webových stránkách transferu.

Anketa

Jste pro zrušení koruny a zavedení eura v ČR?

94%
hlasovalo: 57764 lidí
„Přestože jde o zhodnocení poznatků výzkumu obecně, cílem reformy je zejména zásadní podpora ekonomiky, a tím i posílení naší konkurenceschopnosti v celosvětovém měřítku. Formy transferu jsou široké: od přímé smluvní spolupráce univerzity s firemním sektorem na řešení jeho potřeb po založení vlastní spin-off firmy usilující o komercializaci objevu i ze základního výzkumu. Transfer znalostí ze základního výzkumu je podoba zhodnocení, která z principu není dopředu plánovatelná, ale svým dopadem je často mimořádně podstatná. Obdobná škála forem se může týkat nekomerčního transferu v neziskovém sektoru či transferu znalostí do veřejné správy,“ konstatuje web v představení reformy.

Reforma podle webu sestává ze třiceti opatření rozdělených do šesti tematických bloků, které odpovídají prvkům systému podle schématu. Schéma ilustruje nutnost propojení celého systému. Opatření jsou v různé fázi plnění, jsou navržena tak, aby mohla být implementována do poloviny roku 2025 za předpokladu zapojení všech klíčových aktérů.

Transfer znalostí představila na svém twitterovém účtu i sama Helena Langšádlová. „Transfer znalostí do praxe je cestou k ekonomickému růstu. Připravená reforma posílí transfer a propojí svět vědy a svět byznysu. Děkuji všem, kteří se představení reformy transferu zúčastnili. Předně děkuji za úvodní slovo premiérovi Petru Fialovi,“ uvedla.

Na sociálních sítích se pak uživatelé vyjádřili k samotné reformě – a také ministryni.

„Jestli tahle vědkyně z hotelu dokáže popsat, k čemu slouží ozubené kolečko, tak je to vrchol jejího vědeckého poznání. Tolik chytrých lidí máme, ale ve vládě personální bída, a to je ještě mírně řečeno,“ píše na sociálním profilu Markéty Pekarové Adamové jedna z uživatelek.

„NĚCO TAK PITOMÉHO JSME JEŠTĚ NEMĚLI,“ píše další i za použití capslocku.

„Pekarová a Langšádlová přenáší vědecké poznatky. Je tam překlep, mělo tam být posunou nás k zemím bez budoucnosti. Na věky věků MORDOR,“ směje se další.

„Takovejch peněz to stálo, přitom taková blbost,“ dodává další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Já se nedivím panu prezidentu Zemanovi,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 28.01.2024 18:06:02
že když mu byli představeni Lipavský s Langšádlovou, tak se mu podlomila kolena tak, že zůstane na vozejku až do posledních dnů, vyvázl ještě dobře, mohlo to s ním taky praštit a nesli by ho nohama napřed. Takoví blbůši. Proč se Langšádlová do takových věcí plete, prý má kdesi jakýsi penzion, či co vlastně, snad by ji holky u tyče uživily jako majitelku, koneckonců může sama chodit s kýblem a mopem a trochu si připomoct, může tam mít separé pro členy TOP, kdyby se rozhodli následovat Feriho, věda a její rozvoj fakt není pro ni. Po dvou letech práce ve "vědě" vytvořila jakýsi jednoduchý pentagram, podobný tomu, co kreslili kromaňonci na sobí kosti, to je úroveň, to nemá nikde na světě obdoby. Tato vláda je vláda bláznů.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …