„To mě opravdu silně zaráží. Velmi silně.“ Vitásková pronesla na kameru varovná slova o Hamáčkovi

01.06.2018 8:25

Někdejší šéfka Energetického regulačního úřadu (ERÚ) zavítala k Luboši Xaverovi Veselému do internetové televize XTV.cz, usedla do křesla a spustila kanonádu. Slovní granáty dopadaly na Zdeňka Bakalu, na šéfa ČSSD Jana Hamáčka, který je údajně s Bakalou propojen, a na mnoho dalších lidí. Vitásková má dle svých slov osobní zkušenosti s tím, že v naší zemi je porušována Listina základních práv a svobod.

„To mě opravdu silně zaráží. Velmi silně.“ Vitásková pronesla na kameru varovná slova o Hamáčkovi
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Alena Vitásková, exšéfka Energetického regulačního úřadu

Hned na úvod prozradila, že po odchodu z ERÚ založila Institut Aleny Vitáskové, který se zasazuje o ochranu lidských práv a svobod. Z osobní zkušenosti prý ví, že svobody jsou v Česku porušovány. Jakmile jednou získáte cejch zločince, zůstane vám prý navěky, přestože třeba ona sama byla zproštěna obvinění ze spáchání podvodu souvisejícího s uváděním solárních elektráren do provozu.   

„Mám osobní zkušenosti, že se v České republice porušuje Listina základních práv a svobod,“ prohlásila bez obalu. To, čím si prošla, poznamenalo její zdraví, její rodinu, její okolí a tuto újmu prý už těžko něco odčiní. Proto se rozhodla pomoct lidem, kteří se ocitli v podobné situaci. „Setkávám se s lidmi, kteří jsou fyzicky na dně, jsou psychicky na dně,“ pokračovala v popisu situace. Pomáhá prý také lidem, za nimiž neoprávněně přijde exekutor.

Anketa

Ohrožuje Okamurova SPD českou demokracii?

6%
94%
hlasovalo: 13663 lidí

Jednoho dne si prý možná Vitásková vzpomene, kdo ze soudců by mohl vlastnit akcie k solárním podnikům, což by prý mohlo ovlivnit jejich rozhodování v kauzách solárních baronů.

To je jedna část činnosti spolku. Druhá část činnosti se týká ekologických témat. Občané mají podle Vitáskové právo žít v dobrém životním prostředí.

Než sama čelila obvinění a než se o ni začala ve velkém zajímat justice, tak plně důvěřovala práci české policie i českých soudů. Po osobních zkušenostech se na kvalitu české justice dívá velmi skepticky. Kvalita justice prý u nás zkrátka pokulhává. Proto má pochopení pro trestně stíhaného předsedu vlády Andreje Babiše (ANO). Zdá se jí, že se Babiše chce někdo zbavit.  

„To, co se provádí teď s Andrejem Babišem, tak je to jen ukázka toho, jak se zájmové skupiny zbavují svých oponentů. Takto je to jednoduché. To, co se děje od ledna letošního roku, to já považuji de facto za taškařici, protože to už nemá nic společného se sestavováním koaliční vlády. Je mi to strašně líto, protože národ potřebuje, aby vláda byla silná, stabilní a to, co se dneska předvádí, tak je jen k neprospěchu českých občanů, což je mi strašně líto, protože si to nezasloužíme,“ posteskla si.

Konkrétní výhrady má k pravděpodobnému ministrovi vnitra v možné budoucí vládě a šéfovi ČSSD Janu Hamáčkovi. „Když vezmu pana Hamáčka, tak mně se spíš honí hlavou, jestli jeho náměstkem nebude pan (Zdeněk) Bakala, když spolu seděli v různých dozorčích radách různých fondů nějakou dobu. Mě to opravdu silně zaráží. Velmi silně. Navíc, když spojíme, co se dělo na Ostravsku, myslím OKD konkrétně, a lidi, kteří kolem tohoto, já bych řekla zločinu, byli, tak nedostal nikdo žádný trest. Vůbec nic. Zmizely byty, zmizely miliardy, a tito lidé pak sedí v nějakém společném fondu a pak bude z nich jeden ministr vnitra, tak pro mě to je nepřijatelné jako pro občana,“ hřímala Vitásková.

Pravděpodobně narážela na fakt, že Bakala se podílí na financování mezinárodní neziskové organizace Aspen Institute, Hamáček je členem představenstva této organizace. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…