"To není islám, ale hnuslám!" Na Primě bude dusno. Muslim a jeho odpůrci u jednoho stolu

10.08.2016 20:15

V neděli odpoledne bude TV Prima dávat poslední díl v rámci speciální edice pořadu Prostřeno: Poslední večeře. V něm se opět sejde parta, která vařila loni v září a dostala se do konfliktu s Egypťanem Abdelem kvůli jeho víře. Ochutnávku z pikantního speciálu přináší Blesk.cz.

"To není islám, ale hnuslám!" Na Primě bude dusno. Muslim a jeho odpůrci u jednoho stolu
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Ekatěrina Novoselová v Prostřeno

Už je tomu takřka rok, co se na televizních obrazovkách objevil díl pořadu Prostřeno, ve kterém vystoupil muslim Abdel, jehož účast vyvolala velký povyk nejen mezi ostatními soutěžícími. Odmítal totiž pít alkohol a jíst vepřové, na druhou stranu však nutil ostatní k tomu, aby dojídali své porce, i když nechtěli.

V posledním dílu speciálu Poslední večeře se tak opět sešel důchodce Ladislav, samoživitelka Katka, dobrák Petr, vyznavač zdravého životního stylu Aleš a již zmíněný Egypťan Abdel, aby si zopakovali vyostřenou atmosféru, která sálala z televizních obrazovek.

A při této příležitosti uvolnil Blesk.cz dvě videa, ve kterých soutěžící v čele s Alešem konfrontují Abdela s tím, co se jim na jeho jednání nelíbilo. A hlavním problémem je jeho víra, jak ji nazval Aleš, „hnuslám“.

Na úvod videa Abdel říká, že přece všichni vědí, že televize lže a že byl celý pořad sestříhaný právě tím způsobem, který vyvolá největší negativní emoce. Aleš s ním však nesouhlasil. „Já musím říct, že mě to přišlo hodně reálné, to jak to bylo sestříhané, z mého pohledu,“ prohlásil Aleš a dodal, že muslimové dávají ostatním lidem jen dvě volby, buď je tolerovat, nebo se podřídit.

„S vámi není domluva. Tys nutil svoje hosty dojídat, i když to nechtěli, a sám se nedotkl jídla, které ti dal hostitel o den pozdějc,“ pronesl Aleš a dodal: „A když jsem se začal víc zajímat o ten váš hnuslám, tak jsem zjistil, že to tak máte prostě všude, ve všem. Ve všem to máte tak, že vy můžete dělat všechno, vy máte poslední slovo a všichni ostatní se můžou podřídit, nebo vás tolerovat.“

„Hnuslám mě napadl před nějakou dobou, v okamžiku, kdy jsem se tady o tu víru začal zajímat,“ vysvětloval Aleš ve svém medailonku s tím, že do setkání s Abdelem neměl s muslimy žádné zkušenosti. „Oni nerespektují, oni chtějí, aby byli respektováni,“ řekl. „Když navíc vidím, co jim ta víra umožňuje, za co se můžou všechno skrýt, co prostě jaké zvěrstva, to jsou prostě šílené věci.“

„Prostě jsou to věci, které mi přijdou hnusné. Ať už je to vztah k malým holčičkám, k tomu, že chlap může zabít jiného chlapa a vzít si jeho ženu do otroctví a ukrást mu jeho majetek a je to správný podle té víry, tak je to prostě hnusné. A tak mě prostě napadlo, že tomu budu říkat hnuslám,“ dodal na kameru Aleš.

Abdel však nebyl jediným muslimem, který v pořadu Prostřeno nadzvedl mnohé ze židle. Letos v lednu totiž TV Prima odvysílala díl, ve kterém vystoupila ruská muslimka Jekatěrina, která chtěla ukázat, že ne všichni muslimové musejí být teroristé.

„Já jsem očekávala jak dobré, tak i hodně zlé komentáře. A ti lidé to dokázali,“ řekla Jekatěrina v pořadu Top Star magazín. „Někdo mě chtěl podříznout, uškrtit, znásilnit. Opravdu tam byly drsné komentáře,“ popsala virtuální útoky na její osobu s tím, že se venku bojí a zřejmě si pořídí pepřový sprej. Na rozdíl od Abdela měla však mnohem menší problémy se samotnými soutěžícími, kteří ji podle jejích slov přijali velmi otevřeně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…