„Touhu a lásku nezastaví.“ Fendrycha s Pehem rozvášnilo homomanželství

20.05.2023 11:19 | Ze sítí

Manželství pro všechny. Téma, které opět zarezonovalo Sněmovnou, ve které se však opět nepodařilo projednání novely urychlit. „Ale pokrok nezastavíš, nakonec to projde, jako to prošlo v Británii," zkonstatoval na serveru Aktuálně.cz komentátor Martin Fendrych.

„Touhu a lásku nezastaví.“ Fendrycha s Pehem rozvášnilo homomanželství
Foto: Hana Brožková
Popisek: Vyslání jasného vzkazu, že pro nenávist a homofobii není na světě místo

Ve středu byl Mezinárodní den proti homofobii, bifobii a transfobii. Zkráceně IDAHOT. „Šest českých neziskovek působících v oblasti LGBT a vystupujících po názvem Jsme fér připomnělo, co letošní IDAHOT provázelo. O den dřív se poslankyně ANO Jana Pastuchová a poté poslanec STAN Jan Berki pokusili posunout projednávání novely o manželství pro všechny páry výš v pořadí. Návrh Berkiho byl kupodivu schválen, novelu předřadili. Na řadu se ale dostala až v devět večer a poté naděje na rychlejší projednání zhasla. Všechny strany vládní koalice (ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN a Piráti) navrhly schůzi přerušit," poznamenává Fendrych. Na mezinárodní den proti homofobii, bifobii a transfobii se již novelu předřadit nepovedlo. 

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44421 lidí
„Ve středu se stalo ještě něco jiného. Britský velvyslanec v České republice Matt Field napsal o IDAHOT článek pro iDnes. Vysvětluje v něm, že ve Spojeném království mají zákon o manželství pro všechny už deset let. Přijala ho konzervativní vláda," poznamenal Fendrych. Všiml si Fieldových slov, kdy hovořil o tom, že nebe Britům na hlavu nespadlo a společnost se nezhroutila. 

„Co na to poslankyně a poslanci, kteří ve středu projednávání novely manželství pro všechny zablokovali? Zřejmě si před Fieldem a Británií zakrývají oči a zacpávají uši. Tuhle ,propagandu' od britského velvyslance slyšet nechtějí. A ještě méně se jim asi líbí jeho ,všemanželská' statistika, podle níž se v Británii v roce 2013 pro zákon vyslovilo 54 procent Britů, 37 procent bylo proti. Deset let na to zákon podporuje 77 procent lidí a jen 15 stojí proti," zkonstatoval Fendrych.

„Ale stačí pár desítek zaťatých zákonodárců a posun dopředu se blokuje. Oč jde? O ideologii, jež se ohání pokroucenými křesťanskými ,hodnotami'. Jde o pseudokřesťanství. Každý věřící, každý ,ježíšovec' přece ví, že podstatou křesťanské zvěsti a víry je láska. Jestli se milují heterosexuálové nebo homosexuálové, nebinární lidé či transsexuálové, na tom nesejde. Jde o vztah a o touhu vztah rovnoprávně pěstovat. Brzdiči brzdí, až se z rozžhavených brzd valí dým, ale nakonec nebudou mít sílu tlak touhy a lásky zastavit," zakončil Fendrych.

„Ano, i čeští konzervativci vědí, že tuhle bitvu nakonec prohrají. Nemají na svojí straně už ani veřejné mínění," zkonstatoval následně k Fendrychovu textu komentátor Jiří Pehe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Všestranný úpadek USA a Západu už nikdo nezastaví, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJamščik , 20.05.2023 14:14:28
Všechna ta svinstva vč. fašismu se šíří z USA. "Demokratická" část Evropy je nasává jako houba vodu. Evroatlantická civilizace je určena k zániku. Evropa se může ještě zachránit. Stačí málo. Odstřihnout se od zločinné a zhoubné politiky USA a od nástrojů této politiky, jako NATO, EU a politické neziskovky placené zloduchy z USA. Navázat spoplupráci s celým evroasijským prostorem a se všemi zeměmi BRICS+. Izolované USA, propadlé na úroveň podmocnosti IV. kategorie, mohou za oceánem dál rozvíjet Me too, BLM a řešit problematiku záchodů pro neutrální pohlaví.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …