„Ty traktory jim poskytli miliardáři.“ Zdechovský protestujícím

19.02.2024 10:28 | Monitoring

„To nejsou zemědělci!“ Tento výkřik se objevuje v souvislosti s dnešním protestem v různých obměnách, někteří považují protestující za loupežníky, jiní za kolchozníky, další za „jézéďáky“, nemluvě o označení za „dezinformátory“ a „posluhovače Ruska“. Je zde ale otázka, kde tito nezemědělci přišli k zemědělské technice. Europoslanec Zdechovský vymyslel odpověď: „Miliardáři jim ty traktory poskytli.“ Upozornění na absurditu jeho slov na sebe nenechalo dlouho čekat.

„Ty traktory jim poskytli miliardáři.“ Zdechovský protestujícím
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Protest části zemědělců před ministerstvem zemědělství

V souvislosti s pondělnímí protesty zemědělců je vidět patrná snaha tyto protesty delegitimizovat. Například bývalý ministr zemědělství za ODS, poslanec Petr Bendl, ve svém tiskovém prohlášení uvádí, že „pondělní protest je jen dalším pokusem nelegitimních osob o destabilizaci země“.

„V postoji Česka v požadavcích zemědělců na evropské úrovni shoda již panuje, na národní úrovni probíhají intenzivní koaliční jednání o úpravách nastavení zemědělské politiky. Vláda České republiky v čele s premiérem Petrem Fialou a ministrem zemědělství Markem Výborným vedou se zemědělci konstruktivní diskuse. Koaliční experti se už shodli na některých úpravách pravidel v zemědělství a připravují nutné kroky k odbyrokratizování oboru,“ tvrdí Bendl.

Anketa

Mají čeští zemědělci proč protestovat?

97%
2%
hlasovalo: 46418 lidí
„Organizátoři pondělních protestů nezastupují oficiálně zájmy českých zemědělců a ani nejsou legitimním partnerem pro diskusi o úpravách pravidel v zemědělství,“ říká dále.

Zastánci současné vlády se také snaží prezentovat protestující jako cokoliv jiného, jen ne zemědělce. Ozývají se výkřiky jako: „To, co přijelo otravovat do Prahy, nejsou zemědělci, ale tupí kolchozníci!“ Protestující byli označeni za „bandu loupežníků“, „jézéďáky“.

Kvůli označení protestujících za zemědělce si někteří dokonce stěžují i na mainstreamová média.

Mezi ty, kdo se snaží protlačit názor, že dnes neprotestují zemědělci, patří i europoslanec Tomáš Zdechovský. „Dnešní akce se tváří jako protest zemědělců. Ale zeptejte se jich na jejich farmy, které nemají. Ne, nejsou to zemědělci. Za ty se jen snaží vydávat ruská pátá kolona. Mezi organizátory blokády nalezneme známé tváře českého dezinformačního prostředí, jako například Daniela Sterzika alias Vidláka nebo Petru Rédovou. V regionech byli za akcí lidi z PRO. Tak jako v roce 1948 zneužili komunisti dělníky, teď zneužívají stejní lidé zemědělce,“ tvrdí Zdechovský.

„Je potřeba nazývat věci pravými jmény. Pokud budeme mít z těchto lidí strach, začnou být stále více agresivní a drzí,“ říká dále.

Z publika však přišla důležitá otázka: „Ok a kde vzali ty traktory? Z půjčovny?“ Na což Zdechovský odvětil: „Miliardáři jim ty traktory poskytli.“

Absurditu tohoto tvrzení pak komentovali ostatní uživatelé. „Půjčím traktor v hodnotě 5 milionů na jeden den na protesty někomu, kdo v tom ještě nikdy neseděl?“ ilustroval jeden z nich. Jeden z příznivců současné politiky vlády pak začal rozvíjet teorii, že kromě traktorů půjčili údajní agrobaroni i své zaměstnance. Jak ale bylo v diskusi poznamenáno, i zaměstnanec agropodniku je zemědělec. A že Zdechovský vůbec neví, o čem mluví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pro Fialu, Výborného, Zdechovského, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 19.02.2024 13:08:44
Vondru a další co se zemědělcům různě posmívají a různě je titulují: Francie, Belgie, Německo, Polsko, teď už i Portugalsko. Zemědělská protestní idea se šíří napříč Evropou a nezdá se, že by to mělo jen tak skončit. Ti všichni v těch státech jsou taky proruští dezoláti? Nebo jen ti naši? V čem jsou ty protesty našich zemědělců jiné než v ostatních státech? Všude se mluví o přebujelé byrokracii v Bruselu, o nesmyslech pocházející z Bruselu, o dotacích, o Green Dealu, o energiích, atd. Jak můžete prohlašovat takové blbosti a Vondra ještě přiloží nějaký dopis v azbuce. Vy se nezměníte, vás je potřeba vyházet!!!

|  17 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …