„Už by mu tu pochodovali důchodci.“ Schillerová odhalila, co premiéra zachránilo

21.10.2023 22:17 | Monitoring

Předsedkyně poslaneckého klubu ANO a stínová ministryně financi Alena Schillerová podrobila na facebooku kritice „70 úspěchů současné vlády za uplynulé dva roky“, jež představil premiér Petr Fiala (ODS) v Poslanecké sněmovně. „Když měl premiér pětikoalice říct tu nejlepší věc, tu největší pecku na začátek, vybral si projekty ANO,“ rozčiluje se Schillerová.

„Už by mu tu pochodovali důchodci.“ Schillerová odhalila, co premiéra zachránilo
Foto: Archiv Aleny Schillerové
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová

„Petr Fiala nám představil 70 úspěchů své vlády. A víte, jaký je ten jeho úplně největší úspěch? Že nejsme Francouzi. Jinak by mu už dávno pochodovali důchodci v jednom šiku s mladými maminkami a živnostníky s řehtačkami pod okny Úřadu vlády. Zemědělci by s traktory zablokovali Nuselák a oranžové vesty by zaplnily Letnou i Václavák najednou. Jenže jsme Češi a překousneme spoustu věcí. Snad je to naše skromnost a mírnost,“ započala Schillerová svůj komentář.

Sedmdesát úspěchů své vlády předestřel Fiala poslancům ve Sněmovně během pokusu opozice vyslovit vládě nedůvěru. „Za řečnickým pultíkem ve Sněmovně, tam je ve svém živlu. Tam k němu nedoléhají hlasy lidí z praxe a lidí, kteří každý den bojují o chleba. Tam se může obklopit jen svými vyvolenými, pro které nechal vytvořit nová pracovní místa. Využil naše hlasování o nedůvěře vládě, aby přečetl několik stran, které mu napsali poradci,“ pokračuje Schillerová.

Šokovalo ji, že Fiala mezi všemi těmi „70 úspěchy své vlády“ zmínil silnice, dálnice a obchvaty. „Je to něco tak nehorázného, že to slušného člověka prostě nenapadne,“ podotkla s tím, že je postavila Babišova vláda a za ní se i vyprojektovaly. „Dokonce si dovolil jmenovat naše konkrétní stavby a počet kilometrů, které jsme rozestavěli a jeho vládě připravili. ‚Je to rekordní číslo,‘ řekl pan Fiala. A měl pravdu. Opravdu jsme rekordně rozjeli stavby. Fialův ministr dopravy se má kde fotit a přestřihávat pásky,“ nevychází Schillerová z údivu.

„Když měl premiér pětikoalice říct tu nejlepší věc, tu největší pecku na začátek, vybral si projekty ANO. O něco dál se zase pochlubil tím, že jiné projekty ANO zničil: „Zrušili jsme EET.“ To je opravdu skvělé. Znamená to, že pan premiér Fiala je schopný označit za úspěch i roční únik na daních 22 miliard,“ hrozí se exministryně financí.

A závěrem k Fialovu sněmovnímu výstupu dodává: „Každého napadne slovo sprosťárna. Co bychom ale čekali od člověka, který s lehkým úsměvem tvrdí v televizi, že daňový balíček bude mít na průměrnou českou rodinu dopad ‚několik stovek korun‘, zatímco mu moderátor jasně ukazuje, že to budou desítky tisíc. Petr Fiala. Premiér, kterému stačí k spokojenosti, že má 108 poslanců ve Sněmovně, i když za jejími dveřmi mu věří jen dvě procenta národa. Takovému dva roky na sebereflexi stačit nebudou,“ zakončuje Alena Schillerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…