„Vánoční pohoda“ pravicové koalice: Kníže uhodil na ODS kvůli její družbě s Babišem

26.12.2020 17:59

Čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg se na svém facebooku rozepsal o tom, jak sociální demokracii účast ve vládě ničí. „Babiš velmi úspěšně vycucal ČSSD jako plátek citronu,“ dodává směrem k předsedovi vlády. Okomentoval Babišovu ideální představu vládní koalice s ODS.

„Vánoční pohoda“ pravicové koalice: Kníže uhodil na ODS kvůli její družbě s Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Poté, co předseda ČSSD Jan Hamáček prohlásil vůči premiérovi, že v nouzovém stavu ještě ve vládě vydrží a pak si to rozmyslí, tak Andrej Babiš samozřejmě odpověděl, že „jestli má ČSSD se svou účastí ve vládě problém, ať klidně odejde“, připomněl kníže. „Nouzový stav ANO zvládne i bez účasti ČSSD v menšinovém kabinetu,“ uvedl Babiš.

Premiér dostal, co chtěl, a nyní nemá problém se s ČSSD ihned rozejít. „Pochopitelně za tři čtvrtě roku máme volby, Babiš velmi úspěšně vycucal ČSSD jako plátek citronu a teď ji klidně odhodí. Když Hamáček prohlašuje, že v nouzovém stavu ve vládě vydrží, tak to také znamená, že Babišovi odhlasuje rozpočet,“ pokračuje s tím, že k ničemu jinému už sociální demokracie premiérovi není.

Zároveň předseda Hamáček říká, že hledá cestu pro svoji stranu, na to je podle knížete Schwarzenberga pozdě. „Já se obávám, že pan Hamáček není schopný najít cestu ven. Vzpomínám na svého starého zpovědníka, který mi říkával, že cesta do pekel je vždy vydlážděna nejlépe,“ podotkl.

S ANO by mohla vládnout ODS. Tato varianta je podle mnohých ve hře poté, co ODS pomohla ve Sněmovně Babišovi snížit daně. „Babiš se nyní snaží o námluvy s ODS, ovšem pokud na ně pan předseda Petr Fiala přistoupí, tak se může v přespříštích volbách s ODS nechat vycpati, stejně jako teď Hamáček,“ uzavírá komentář Schwarzenberg, podle kterého jsme svědky trochu groteskní situace.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…