„Velmi příjemně strávená sobota.“ Zatímco Václavák byl ve varu, toto dělal Fiala

03.09.2022 19:12 | Ze sítí

„Demisi, demisi!“ bouřlivě skandovali lidé na zaplněném Václavském náměstí... – premiér Petr Fiala (ODS) si však mezitím užíval krásné a bezstarostné odpoledne. Předseda vlády dnes zavítal do Brandýsa nad Labem, následně si prošel Klecany a navštívil tamní kulturní dům. A dobře strávený čas završil leteckým dnem v Odoleně Vodě a cestou do „Kupkových“ Líbeznic. „Velmi příjemně strávená sobota,“ pochvaluje si dnešek předseda vlády.

„Velmi příjemně strávená sobota.“ Zatímco Václavák byl ve varu, toto dělal Fiala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16803 lidí
Václavské náměstí v sobotu zaplnily desetitisíce lidí protestujících proti vládě premiéra Petra Fialy a požadovaly, aby premiér oznámil okamžitou demisi své vlády.

„Hanba! Demisi!“ burcovali přítomní a do vlády se s kritikou jejího chování pouštělo i množství vystoupivších řečníků. Premiéra však jejich výtky nezajímaly. Měl zcela jiný program.

Zatímco se lidé scházeli na Václaváku, on už byl dávno mimo Prahu a zamířil na předvolební setkání v Brandýse nad Labem, kde popřál mnoho úspěchů s kandidaturou do Senátu starostce Hlavence Jarmile Smotlachové a místnímu kandidátovi na post starosty Janu Chlebounovi. „Přeji mu, ať volby vyhraje,“ sdílel premiér na sociálních sítích s fotkami, na kterých nikterak netajil své dobré rozpoložení.

Brandýs byl jen počátkem premiérovy nabité soboty. Se Smotlachovou následně zamířil na farmu, kterou získal v restituci její manžel. A poté odjel do Klecan, kde je starostou Daniel Dvořák z premiérovy ODS, jenž nedávno získal ocenění pro nejlepšího starostu Středočeského kraje.

V Klecanech si Fiala vyrazil na procházku, při níž se setkal s občany, a pak navštívil i místní kulturní dům. Setkání s místními Fiala hodnotí jakožto „příjemná“.

Společně s kandidátkou do Senátu a s ministrem dopravy Martinem Kupkou a s europoslankyní Vrecionovou si následně český předseda vlády užil i letecký den v Odoleně Vodě.

A „velmi příjemné“ odpoledne završil v Kupkově městě – v Líbeznicích, kde současný ministr dopravy působil 11 let ve funkci starosty. „Obec velmi posunul dopředu. Letos držím palce Janu Havlíčkovi, který ho ve funkci nahradil,“ uvedl k návštěvě Líbeznic Fiala.

Ohodnotil, že se dnešní sobota velice vydařila. „Byla to velmi příjemně strávená sobota,“ oceňuje svou dnešní cestu z Prahy, v níž mezitím proti němu nastoupily na Václaváku desetitisíce lidí.

Zcela bez povšimnutí však množství nespokojených občanů ministerský předseda nenechal. Premiér podle ČTK uvedl, že akci svolaly síly, které se hlásí k proruské orientaci, mají blízko k extremistům a jsou proti zájmům ČR.

„Je jasné, že ruská propaganda a dezinformační kampaně se objevují na našem území opakovaně a někdo jim prostě podléhá,“ zaznělo od Petra Fialy během jeho zastávky v Líbeznicích.

„Interpretace událostí, které jsem já měl zatím možnost vidět, ukazují na silně proruské postoje, a podle mě to neodpovídá tomu, co jsou zájmy České republiky a našich občanů,“ vzkázal též Fiala přítomným, byť podotknul, že každý má právo vyjádřit své postoje a demonstrovat.

Fialovo označení demonstrantů za „proruské sympatizanty“ mnohé zvedlo ze židle a někteří řečníci a účastníci demonstrace evidentně nedokázali skrýt pobouření nad tímto označením z úst premiéra. Že se aktivně postavil proti ruské okupaci naší republiky a takovéto označení je tedy nesmyslné, jasně zdůraznil například ekonom Miroslav Ševčík.

„Fiala je hňup. Fialo, nejsem žádný ruský troll. Ještě dávno před listopadem 1989 jsem protestoval proti ruské okupaci této země. Fialo, nezasloužíš si vést tuto republiku!“ namíchlo Ševčíka to, že jej a další přítomné demonstranty premiér označil za sympatizanty Ruska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…