„Vláda Petra Fialy neřeší drakonické zdražování,“ řekl Okamura s tím, že hnutí SPD má jasné řešení

26.07.2022 14:03 | Ze sítí

„Podle aktuálních údajů Českého statistického úřadu činí meziroční růst inflace už 17,2 procenta! Ceny potravin v červnu meziročně vzrostly v průměru dokonce o 18 procent, z toho ceny mouky o 70 procent, ceny mléka o 42,3 procenta a ceny másla dokonce o 55,8 procenta. Zároveň se lidem dramatickým způsobem zvyšují náklady na bydlení. Zemní plyn zdražil meziročně o 58 procent, tuhá paliva a elektřina zhruba o třetinu, teplo a teplá voda o 18,1 procenta. Pohonné hmoty meziročně zdražily o 47,5 procenta,“ vypočítal Okamura. A vláda prý nedělá nic.

„Vláda Petra Fialy neřeší drakonické zdražování,“ řekl Okamura s tím, že hnutí SPD má jasné řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Předsedovi SPD Tomio Okamurovi se nelíbí, že vláda Petra Fialy (ODS) nepředložila žádný plán, jak inflaci zvládat.
 
„A ani to nevypadá, že by si její ministři byli schopni uvědomit, jak závažně zdražování dopadá na každodenní život našich občanů. Premiér Fiala namísto práce pro občany své země jezdí po zahraničních konferencích a ceremoniálech,“ uvedl Okamura. 
 
 
SPD prý konkrétní plán řešení představila. „Okamžitě se musí snížit DPH u potravin a energií, a to až na nulovou sazbu. Totéž platí pro DPH a spotřební daň z pohonných hmot. Musí se zastropovat ceny základních potravin, energií a pohonných hmot i úroky z hypotečních úvěru. A zároveň musíme nechat občanům více peněz v peněženkách z jejich pracovních příjmů, aby nebyla snížena kvalita jejich života,“ vypočítává Okamura. 
 
„To zajistí naše již podané návrhy na zvýšení daňových slev pro všechny pracující fyzické osoby a na zvýšení daňových zvýhodnění na nezaopatřené děti pro jejich pracující rodiče. SPD je jediné politické hnutí, které myslí na naše lidi, nikoliv na cizí státy a bruselské papaláše,“ uzavírá předseda na sociální síti. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…