„Vladimir Vladimirovič má vždycky pravdu, není to žádný idiot!“ Radní ČT zametá s prezidentem. Opět od Šafra

25.12.2019 14:24

Prezident republiky Miloš Zeman už ve čvrtek 26. prosince pronese ve 13:00 hodin tradiční vánoční poselství. I když se ještě neví, co bude mít hlava státu na srdci, leckdo popouští uzdu svým fantaziím. Jako například radní ČT Zdeněk Šarapatka, jenž pro server Forum24.cz sepsal, co by prezidentovu poselství mohlo předcházet, a co by mohlo být jeho obsahem, pakliže by těsně před ním obdržel dopis od Vladimira Putina.

„Vladimir Vladimirovič má vždycky pravdu, není to žádný idiot!“ Radní ČT zametá s prezidentem. Opět od Šafra
Foto: Facebook.com
Popisek: Zdeněk Šarapatka s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem

Velmi detailně ve svém smyšleném příběhu Šarapatka popisuje, jak dvě hodiny před svým vánočním poselstvím obdrží prezident Zeman dopis z Kremlu, který mu radostně předá jeho mluvčí Jiří Ovčáček. „Na vypálení červa, vtipkoval jindy Miloš a přidával historky z opileckých smrští na ruské ambasádě nebo z Vysočiny. Teď mlčel a na obálce něžně hladil ruskou orlici vlevo dole,“ vypraví dál radní ČT.

„Nápis ‚Kreml‘ ho uklidňoval a azbuka v něm vyvolávala pocit jistoty a bezpečí ‚Co myslíš, přijedou?‘ osmělil se nedočkavě mluvčí, jen co prezident polkl a potáhl z cigarety. ‚Snad, Jiří, snad...‘ odklepl si na běhoun. ‚Jsi geniální, Miloši, ta liberálně demokratická svoloč tu nesmí dál otravovat vzduch!‘ ‚Nu, Jiří, už brzo budou tihle ubožáci trávit ten jejich milion chvilek leda na Sibiři...‘ uchechtl se zlověstně Zeman. ‚Jde o historický okamžik,‘ ukázal na obálku,“ pokračoval Šarapatka ve své historce.

Dopis Zeman chtěl otevřít před svědky. Svolal Ovčáčka, Mynáře, Nejedlého a Hlinovského, vypraví dál Šarapatka a dodává prezidentova slova: „Pánové, Vladimir Vladimirovič nám posílá vánoční dárek! Náš zvací dopis uvítal, jak mi včera říkal Saša Zmejevskij z ambasády. Máme počkat na odpověď.“

Anketa

Prospěl spolek Milion chvilek pro demokracii České republice?

7%
93%
hlasovalo: 62899 lidí
Putinův rukopis byl úhledný a dopis jako vždy stručný. Zeman jej podal k přeložení obrovitému Nejedlému. „Nepřijedou… Rozumíte tomu? Oni si klidně nepřijedou! A ani slovo k našemu zvacímu dopisu! Na co Vladimir Vladimirovič čeká, až bude těch chvilkařů milion, nebo dva? Až se tu bude místo nás rozvalovat Němcová, nebo ty imperialistický špióni Pavel nebo Fischer? Nikdy bych to o kamarádovi neřek, nikdy, ale zradil nás, ten parcha…!“ parodoval Šarapatka reakci Nejedlého „Neber jméno Boží nadarmo!“ doplnil slova Ovčáčka.

Pak v Šarapatkově příběhu přichází s útěchou k uraženému prezidentovi kancléř Mynář: „Vladimir Vladimirovič to má sakra dobře promyšlený. Národ na to musíme připravit. Půlce jsme už s pomocí Vladimira Vladimiroviče vymyli mozky a ta nám kejvne na všechno. A teď je na řadě ta druhá. A jak píše Vladimir, začněme tím jejich Ježíškem. Píše, Miloši, abys zrušil Štědrej den a vyhlásil jolku, tak ví, co dělá,“ naléhal kancléř na hlavu státu.

„To je fakt, lidi si zvyknou úplně na všechno. A nám je to přece fuk, když jolku držíme už sedmej rok,“ vzpamatoval se poradce Nejedlý. Prezidentův mluvčí teď vycítil svoji příležitost. „Mediálně to pokryjeme v pohodě, Miloši. Samozřejmě jen skrze seriózní média, Sputnik, Parláče, Aeronet, Nova a tak, však víš. A ven s tím můžeš jít klidně hned zítra u Soukupa. A na Nový rok by tě tam mohl uvést jako Dědu Mráze...“ režíroval Ovčáček.  Prezident republiky znovu ožil. „Nu dobrá, souhlasím, ostatně proč ne. Vladimir Vladimirovič má vždycky pravdu, není to žádný idiot!“ pokýval uznale.

„Volal Petr Kellner, Miloši,“ vklouzl takřka nepozorovaně do salonku protokolář Kruliš. „V Číně sice Vánoce oficiálně neslaví, ale na Štědrý tě čekají na jejich ambasádě,“ tlumočil miliardářův telefonát Kruliš. Zeman si uhladil vlasy. „Opravdoví přátelé nikdy nezklamou,“ rozhlédl se samolibě kolem a všichni zakývali. „Ty jsi na roztrhání, Miloši, takhle dělá skutečný státník zahraniční politiku!“ jásal nad hlavou státu poradce Nejedlý. Místností se rozlehl nadšený potlesk. „A vymyslel jsem k tomu nový bonmot, přátelé: ‚Vším, čím jsem byl, byl jsem rád,‘ zadeklamoval pohnutě Zeman.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…