„Volil jste generála, dostavte se pro výstroj na Ukrajinu!“ Policie už hledá, kdo to psal

18.01.2023 15:30 | Ze sítí

Policie České republiky se zabývá falešnými zprávami, které chodí občanům Česka – a které hovoří o mobilizaci. Mají vytvořit dojem, že k občanům prostřednictvím textové SMS zprávy promlouvá sám prezidentský kandidát Petr Pavel. „Vůbec mě nepřekvapuje, že lež, kterou si Babiš dal na billboardy, následně někdo rozesílá lidem přes SMS a e-maily. Toto je svět Babiše, za nímž se seřadily proruské a konspirační síly,“ poznamenal v průběhu odpoledne sám generál.

„Volil jste generála, dostavte se pro výstroj na Ukrajinu!“ Policie už hledá, kdo to psal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice telefonu

„Dobrý den, tady generál Pavel. Touto zprávou bych Vám chtěl poděkovat za hlas ve volební kampani na prezidenta. Poprosím Vás, abyste se dostavil na nejbližší pobočku AČR, kde budete vybaven potřebnou zbrojí pro mobilizaci na Ukrajině.“ Tak zní text SMS zprávy, která chodí některým českým občanům. Na Twitteru už na tuto zprávu jedna uživatelka upozornila.

A jak ujišťuje Policie ČR na svém twitterovém účtu, o případu ví a zabývá se jím. „Rádi bychom požádali kohokoliv, komu uvedená SMS dorazila, aby se nám ozval na pp.tisk@pscr.cz,“ vyzvala policie.

Proti zprávě se ohradil také starosta obce Tetín v Královéhradeckém kraji Matěj Hlavatý (STAN). „Všechno má své meze. Tady byla ta mez překročena. Tohle dělá tábor od Babiše. Babiš je lhář, manipulátor a obklopuje se pouze dezinformátory. Je to bezcharakterní člověk, který slušnými lidmi pohrdá,“ napsal v souvislosti s SMS zprávou na twitterový účet.

„A byl bych moc rád, aby k tomuhle tématu proběhla jedna řádná tiskovka na všech TV stanicích. Kde o tom budou mluvit zástupci Armády ČR a další kompetentní lidi. Je to hnus,“ dodal.

„Vůbec mě nepřekvapuje, že lež, kterou si Babiš dal na billboardy, následně někdo rozesílá lidem přes SMS a e-maily. Toto je svět Babiše, za nímž se seřadily proruské a konspirační síly. Je to svět, který nechci – a proti němu nabízím slušnost, důstojnost a respekt k pravidlům,“ ozval se následně odpoledne na sociálních sítích i samotný generál Pavel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pan generál , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJindra_01 , 18.01.2023 17:40:53
mne teď s těma kecama fakt naštval. Vy jste to byl pane generále kdo se učil a chtěl používat konspirace. A pokud ty SMS nejsou studentským žertíkem tak komu prospějí ale on se možná někdo najde kdo to na sebe vezme. Vy jste se učil jak zápaďákům kroutit krkem. Vy byste měl být degradován za vaše skutky.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…