„Vy byste blahopřál Babišovi, že lež a nenávist zvítězily?“ Moravec rozmáznul Rychetského průšvih

05.02.2023 14:57 | Kauza

Končící předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský poslal vzkaz nově zvolenému prezidentovi Petru Pavlovi. Zdůraznil, že prezident „musí“ na posty ministrů jmenovat osoby, které mu premiér navrhne. Za jednu věc Pavlovi poděkoval. A odpověděl na otázku. „Poblahopřál byste Andreji Babišovi, že lež a nenávist zvítězila nad pravdou a láskou?“ zeptal se Václav Moravec v jednu chvíli Rychetského. Toto se dozvěděl...

„Vy byste blahopřál Babišovi, že lež a nenávist zvítězily?“ Moravec rozmáznul Rychetského průšvih
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský v Otázkách Václava Moravce.

Hostem druhé hodiny nedělních Otázek Václava Moravce byl končící předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský, který po prezidentských volbách podpořil nového prezidenta Petra Pavla a zkritizoval šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. V pořadu svůj kritický postoj vůči Babišovi zopakoval a zdůraznil, že na svém povolebním vystoupení nevidí nic špatného.

„Já bych byl rád, kdybychom se vrátili do časů, kdy Václav Havel na Hradě představoval jakýsi mravní a etický prvek. V tomto bychom to měli vrátit na Hrad,“ nabádá Rychetský s tím, že dosud nástupci Václava Havla na jeho myšlenky příliš nenavazovali a Rychetský považoval za důležité ocenit, že se Petr Pavel k některým myšlenkám Václava Havla přihlásil.

Dal také najevo, že kdyby prezidentskou volbu vyhrál Andrej Babiš, popřál by i jemu. „Já bych samozřejmě blahopřál, i kdyby byl zvolen ten druhý kandidát,“ řekl Rychetský.

„Vy byste Andreji Babišovi napsal, že lež a nenávist zvítězila nad pravdou a láskou?“ zeptal se Moravec.

„Asi bych použil jiná slova,“ připustil Rychetský s tím, že nově zvolenému prezidentovi republiky, ať už jím je kdokoliv, se sluší poblahopřát.

To ale podle Rychetského nemění nic na tom, že svoboda slova je důležitou hodnotou. „Já ji považuji za jednu z nejdůležitějších hodnot,“ pravil Rychetský s tím, že svobodu slova ctil vždy, po celý svůj život, a na sklonku své profesní kariéry, ani na sklonku svého života nehodlá nic předstírat. „Tady mi je velkou inspirací můj někdejší přítel Otakar Motejl,“ zmínil Rychetský.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rychetský, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusehapluska , 05.02.2023 16:18:27
Ušatý křivák, který ovlivnil volby.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…