„Vy byste sra*i olej už v tom vrtulníku!“ Lipavský se dočkal významného zastání

08.02.2022 22:11 | Ze sítí

Šéf české diplomacie Jan Lipavský (Piráti) se vypravil na Ukrajinu, oblékl si vojenské oblečení a helmu a sklidil ode všech výsměch a nálepku „iniciativního blba“. Proti kritikům se ale postavilo několik politiků, kteří mu vyjádřili podporu a vzkázali jim: „Vy byste se posrali. On se trefil do černého.“

„Vy byste sra*i olej už v tom vrtulníku!“ Lipavský se dočkal významného zastání
Foto: Repro ČT
Popisek: Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) na Ukrajině

V pondělí se ministr zahraničních věcí Jan Lipavský vydal na Ukrajinu, aby této zemi vyjádřil solidaritu v napjaté situaci. „Přímo na linii dotyku jsme se seznámili s vojenskou situací na Ukrajině. Od všech tří ministrů z Česka, Slovenska a Rakouska zazněla jasná slova solidarity s Ukrajinou. Bezpečnost Ukrajiny je i bezpečností Evropy. Proto nám není lhostejné, co se na Ukrajině odehrává. Proto Česko stojí za Ukrajinou,“ prohlásil Lipavský.

Jeho cestu schválila předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová, která prohlašovala, že se česká vláda neotočí k Ukrajině zády.

Především kombinace helmy, neprůstřelné vesty a postavy Jana Lipavského vzbudila u řady lidí spíše výsměch, na sociálních sítích se na jeho adresu objevoval jeden posměšný komentář za druhým.

Ovšem našli se i tací, kteří snahy Lipavského i jeho zapojení se velmi ocenili.

Jedním z nich byl expremiér Mirek Topolánek, který všem rýpalům napsal na Twitteru ostrý vzkaz. „V blembákové twitter-bitvě se připojuji k týmu Lipavský a vzkazuji většině posměváčků: vy byste srali olej už v tom vrtulníku. Tímto považuji konverzaci za uzavřenou,“ zastal se ministra Lipavského.

 

 

Situaci kolem Lipavského komentoval také znepokojený ukrajinský velvyslanec v České republice Yevhen Perebyinis, i on mu proto poslal slova podpory.

„Moje tweety o návštěvě ministrem Lipavským linie dotyku se staly terčem tak masivní operace proruských trollů jako snad nikdy předtím. Znamená to jen jedno – svou návštěvou se trefil do černého. Děkuji, pane ministře, za včasnou iniciativu. Ukrajina si velmi váží vaší podpory,“ vzkázal diplomat.

 

 

Strana TOP 09 vysmívajícím se politikům z hnutí ANO připomněla, jak exministryně financí Alena Schillerová (ANO) oblékla také vojenské oblečení, když jezdila s českými vojáky tankem. „Politici hnutí ANO se smějí ministru Lipavskému konkrétně proč?“ tázala se opozice vládní strana.

 

 

Ministři zahraničí České republiky, Slovenska a Rakouska společnou cestou na Ukrajinu vyjádřili podporu politické nezávislosti této země, prohlásil v Kyjevě po jednání se svým ukrajinským protějškem Dmytro Kulebou šéf české diplomacie Jan Lipavský.

Zopakoval, že ruské požadavky, aby se Severoatlantická aliance zavázala nepřijmout Ukrajinu za svůj členský stát, jsou nepřijatelné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…