„Vyhošťovat.“ Flegr má radost z BIS. A žádá akci

28.06.2021 10:14

Vyhoštění ruských diplomatů po kauze Vrbětice mělo prý jeden efekt. Poklesla aktivita údajných „ruských dezinformátorů“. Alespoň to tvrdili Čeští elfové, BIS a František Vrabel. Nicméně, souvislost ještě není úplně prokázána. To ale nebrání v radosti parazitologovi Jaroslavu Flegrovi. „Tak teď by to ještě chtělo vyhostit české trotly,“ tvrdí muž, který předpovídal po rozvolnění čtvrtou vlnu covidu.

„Vyhošťovat.“ Flegr má radost z BIS. A žádá akci
Foto: archiv J.Flegr
Popisek: profesor Jaroslav Flegr

Podle serveru Seznam Zprávy, které se odvolávají na reporty anonymního hnutí Českých elfů a informace BIS, po vyhoštění ruských diplomatů poklesla aktivita „ruských trollů na českém internetu“. „Máme podobné poznatky, o tom propadu víme. V tuto chvíli analyzujeme přesné důvody,“ řekl Seznam Zprávám mluvčí BIS Ladislav Šticha. „Zjistili jsme snížení počtu příspěvků na sociálních sítích, o nichž se domníváme, že byly připravovány pracovníky operujícími v Česku,“ tvrdí pak Elfové a dávají toto pozorování do souvislosti s odjezdem ruských diplomatů.

Anketa

Vadí vám Zemanův výrok, že transsexuálové jsou mu odporní?

3%
95%
hlasovalo: 20999 lidí

A pokles údajně zaznamenali i ve firmě Semantic Visions. „My jsme také zaregistrovali výrazný pokles ruských trollích aktivit zaměřených na občany České republiky,“ uvedl šéf společnosti František Vrabel. Nicméně, z reportu Českých elfů pak pasáž o ruských trollech zmizela, prý kvůli tomu, že se jí organizace bude zabývat detailněji. BIS pracuje dle Seznam Zpráv s verzí, že dezinformace měli na starosti pracovníci ambasády.

A z údajného poklesu aktivit „ruských dezinformátorů“ už se raduje parazitolog Jaroslav Flegr. „Dle poznatků BIS i dalších organizací sledujících šíření dezinformací poklesly ihned po vyhoštění ruských ‚diplomatů‘ zásadním způsobem diskusní aktivity proruských trolů na našem internetu i toopovaní jejich příspěvků,“ říká. Dodejme, že ani podle BIS, ani podle Českých elfů není souvislost prokázána.

„Tak teď by to ještě chtělo vyhostit české trotly,“ tvrdí Flegr, jehož předpovědi o covidu se hned několikrát ukázaly jako mylné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…