„Vyplachuju špínu.“ Za Babišem dorazil v Teplicích odpůrce s hadicí, jiní mu pomalovali knihy kříži za covidové mrtvé

10.08.2021 22:05

Premiéra Andreje Babiše (ANO) čekalo dnes v Teplicích – na náměstí Svobody se zastavil na autogramiádě ke své předvolební publikaci „Sdílejte, než to zakážou“ – nemilé překvapení. Asi čtyři desítky lidí mu přišly vyjádřit odpor takovým způsobem, že musela zakročit ochranka. Informuje iDNES.cz.

„Vyplachuju špínu.“ Za Babišem dorazil v Teplicích odpůrce s hadicí, jiní mu pomalovali knihy kříži za covidové mrtvé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Při rozdávání podpisů si to přímo k premiérovi namířil muž s historickou hasičskou helmou na hlavě a s hadicí v ruce vysvětloval, že jde „vyplachovat špínu“. Ochranka tak byla ve střehu a Babiše obklopila ze všech stran.

Vše se událo od pár metrů vzdálené kašny, do níž muž umístil konec hadice, a hlasitě na celé náměstí spustil: „V naší krásné zemi je spousta špíny a tu je třeba vypláchnout. Je tu spousta lží a těch je třeba se zbavit...“

Původní zdroj ZDE

Některé přítomné svou akcí muž rozesmál; naopak Babišovy příznivce značně rozčílil. Nakonec muže v helmě od premiéra ochranka rychle odvedla. Poté policie zkontrolovala jeho identitu a nechala ho jít. 

Tím pro Babiše nepříjemná situace ale neskončila. Několik jeho odpůrců na knihy, které na náměstí rozdával, začalo po chvíli malovat rudé hvězdy, nápisy StB a kříže. „Kříž je za covidové mrtvé,“ vysvětloval muž se sprejem. Nápis StB pak narážel na údajnou spolupráci Andreje Babiše s komunistickou policií.

Jednu takto posprejovanou knihu s nápisem StB hodil pak jeden z mužů před Babiše přímo na stůl, ten jí však bez zájmu odsunul a pokračoval v podpisech svým fanouškům. I tento zmíněný muž byl ochrankou odsunut z dosahové vzdálenosti od předsedy vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…