„Za chvílu ani zadarmo na hajzlu nezapískáme, zlodějská organizace, pryč s OSOU,“ čtenáři PL diskutovali o placení autorských poplatků v provozovnách

31.01.2019 18:15

V diskusi pod článkem ParlamentníchListů.cz (anketa na téma názoru poslanců na téma poplatků Ochrannému svazu autorskému a senátnímu návrhu na jeho změnu, který předložil senátor Ivo Valenta) je živo. Zaznívá kritika Ochranného svazu autorského a Jaroslava Faltýnka (ANO).

„Za chvílu ani zadarmo na hajzlu nezapískáme, zlodějská organizace, pryč s OSOU,“ čtenáři PL diskutovali o placení autorských poplatků v provozovnách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova OSA

Podle Valentova návrhu (senátor Ivo Valenta kritizuje vybírání poplatků OSA v provozovnách dlouhodobě) by se poplatek autorům nemusel odvádět v provozovnách těch druhů živností, kde nemá hudební produkce jasný vliv na obrat.

V diskusích se střetávají rozličné názory. V této (pod poslaneckou anketou ParlamentníchListů.cz na téma živnostnických poplatků Ochrannému svazu autorskému OSA) diskutující vyjadřují převážně kritické názory na adresu OSA.

„U nás v hospodě koukáme jenom na sport a na zprávy. Platit OSA musíme a odrhovačky neposloucháme. OSA dělá, jako by ti umělci vytvářeli tři hity denně,“ napsal diskutující s aliasem „poslední zvonění“.

„OSA je zlodějská organizace, která se zasloužila o likvidaci rozhlasového hlášení ve všech městech a vesnicích, i když je jasné, že ti, kteří tyto zprávy spolu s nějakou hudbou poslouchali, již dávno zaplatili. Taktéž ti, co tyto zprávy vysílali, na tom neměli žádný zisk. Pryč s OSOU,“ napsala v diskusi Eva41.

Mirek Vácha byl ale ještě tvrdší. Co ten si na adresu umělců dovolil, už hraničí s dobrými mravy. „Jojo, když to tak půjde dál, tak si za chvíli zadarmo ani nezapískáme na hajzlu,“ napsal nesmlouvavě.

Zaznívají i kritické hlasy na adresu Babišova dřívějšího „druhého muže“ a předsedy poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka právě kvůli tomu, jak se vyjádřil v anketě pro ParlamentníListy.cz. Faltýnek uvedl, že pozměňovací návrh senátora Ivo Valenty hnutí ANO nepodpoří.

„Občas Faltýnkovi nerozumím, jako by úplně ztratil rozum! Anebo podlehl lobbistům z OSA. Jestli toto OSA projde, tak už ANO vůbec v ničem nevěřím. Dělají neuvěřitelně hloupou politiku, vůbec ne ve prospěch občanů a podnikatelů v této zemi,“ napsal do diskuse Maggic.

„A čím hloupější politiku ANO sekta dělá, tím víc jim ovce tleskají. On důchodcům ztuhne obličej, až jim Babiš napaří silniční daň,“ napsal Ladič-Kalič.     

reklama

autor: zad

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…