„Zadlužení malíři pokojů.“ Jan Rejžek plivl na demonstranty. Že ryjí držkou v zemi? To je jinak

16.04.2023 11:11 | Ze sítí

Básník, novinář a nesmlouvavý kritik Jan Rejžek v rozhovoru pro Eurozprávy.cz prohlásil, že do politiky určitě vstoupit nehodlá. „Kdybych měl poslouchat projevy Babišových lokajů nebo zjevů typu Zwyrtek Hamplová, vezli by mě v poutech,“ řekl.

„Zadlužení malíři pokojů.“ Jan Rejžek plivl na demonstranty. Že ryjí držkou v zemi? To je jinak
Foto: Wikipedie
Popisek: Jan Rejžek

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30015 lidí
„Politika mě zajímá nepřetržitě,“ říká v rozhovoru novinář Jan Rejžek. Hovořil mimo jiné také o knize pamětí, kterou nyní vydává. „Jiří Křižan, scenárista, když vstoupil do ODA, mě zlanařil, abych taky za tu ODA kandidoval, a pak jsem byl dokonce mluvčím ODA. A v knize vysvětluji, že to byl prostě omyl a nepochopení, protože najednou jsem byl já, pověstí bohém, svázán určitými pravidly a najednou jsem měl papouškovat nějaká rozhodnutí sjezdu a podobně. A kandidoval jsem, což přiznávám ne pyšně, ale s hanbou, neboť to bylo v Západočeském kraji a myslím že jsem tam tehdy dostal asi 0,57 %. Po politice jako takové se mi opravdu nestýská. Jsem úplně saturován, když pozoruju přímé přenosy z jednání Sněmovny,“ zmínil Rejžek.

„Kdybych já měl poslouchat projevy těch Babišových lokajů nebo zjevů jako je Zwyrtek Hamplová, tak by mě okamžitě vezli v poutech. Takže do politiky určitě ne,“ vyjevil Rejžek.

Rejžek okomentoval také odchod prezidenta Miloše Zemana a to, že Andrej Babiš opustil premiérské křeslo. Podle něj naše země zase našla trošku lepší směr. Dokonce se domnívá, že jde o jednu z nejvýraznějších událostí poslední dekády. „A nemám rád tu generalizaci, jak teď zas mnozí vykřikují, že ti Češi zase ryjou držkou v zemi, protože jsme teď v úplně jiné situaci. Přesto toho všelijaké extrémní strany zneužívají, hlavně trollové na sociálních sítích, líčí ten zmar, a to vede k těm zoufalým estrádním demonstracím těch zadlužených malířů pokojů na Václaváku a bůhvíkde jinde," přemítal Rejžek, a že volby jsou podle něj nejjasnějším zrcadlem.

„Já to poznávám i na besedách po republice. Jsou to městečka zdánlivě malá, jako je Jevíčko, a já opravdu všude potkávám skvělé publikum. Nemyslím jen knihovnice, které se tam starají o kulturu, ale i během těch debat s lidmi se popírá ta velká Zemanova lež o pražské kavárně, kde to zlo vzniká, a o bodrém venkovu na straně druhé. Není to pravda, a výsledky voleb to taky dokázaly. I v tom mém téměř rodišti, v zapadlých Českých Velenicích, kde jsem se bál, jak to dopadne, tak i tam generál Pavel vyhrál o 16 hlasů. A já jsem velice rád, že ty prezidentské volby dopadly takhle," řekl Rejžek se slovy, že o to těžší břímě je teď na ramenou nového prezidenta. 

„Já přesně to samé už samozřejmě zažil, když byl zvolen Havel, kdy najednou ten probuzený národ čekal spasitele. A s tím se bude nový prezident muset nějak srovnat i teď,“ řekl. V rozhovoru zmínil historku, jak se s novým prezidentem republiky Petrem Pavlem seznámil.

„Nedaleko od nás, kde teď sedíme – totiž v Rock Café – během pandemie, jak bylo všechno zavřeno, vymysleli taková okénka, a tady bylo dobročinné okénko, kde celebrity nalévaly kávu z vařáku, střídali se tam muzikanti, televizní hvězdy a tak. No a taky jednou přišel generál Pavel, já ho osobně neznal, ale zajímalo mě, co to je za člověka, tak jsem vymyslel takovou seznamovací scénku. Přišel jsem k tomu okýnku, vzorně jsem zasalutoval a představil jsem se: ‚Soudruhu generále, vojín absolvent Rejžek, dovolte mi promluvit.‘ Generál Pavel dostal záchvat smíchu, utřel si knír a dovolil mi promluvit. Takže u mě získal sto kladných bodů,“ poznamenal Rejžek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rejžek je voňavý a pohledný muž., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusechlestakov , 16.04.2023 13:58:09
S Džamilou tvoří dvojici snů v českém kavárenském dvorku.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…