„Zajistím mír.“ Babiš do toho znovu šlápl. Opět naštve

19.01.2023 7:46 | Ze sítí

Druhé kolo prezidentské kampaně jede na plné obrátky. Na svém facebookovém účtu je velmi aktivní také jeden z kandidátů – Andrej Babiš. Ten vyzývá k co největší účasti, deklaruje snahu o mírová jednání a ukončení války, i to, že je schopen dostat důležité hráče k jednacímu stolu. Nevyhnul se ani tématu městských a venkovských voličů. Záležet podle něj bude na každém hlasu.

„Zajistím mír.“ Babiš do toho znovu šlápl. Opět naštve
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

„JSEM JEDINÝ, KTERÝ USILUJE O MÍR,“ napsal na svůj facebookový profil právě kandidát hnutí ANO.

„Nemyslím si, že trvalý mír je iluze,“ pokračoval i s odkazem na dlouhou dobu, po kterou v Evropě v míru žijeme.

„V Evropě máme mír od konce 2. světové války. To je už 78 let, a já chci, aby pokračoval dál.“

„Zajištění míru je i důvodem, proč vznikla OSN, Evropská unie a NATO,“ zmiňuje také instituce, které by měly o mír usilovat.

„A my se musíme snažit dostat znesvářené strany k jednomu stolu. Nechci, aby se válka rozšířila. Nejsem generál. Jsem diplomat,“ nastiňuje Babiš podle něj jediné možné řešení ukrajinské krize a zároveň upozorňuje na fakt, že nepochází z vojenského prostředí, kterému jsou války přece jen bližší, ale z prostředí politického a diplomatického.

Rozdílná prostředí, ze kterých do závěrečné části prezidentských voleb vstupují oba kandidáti, reflektuje i jeho další věta.

„Lidi si musejí říct, jestli chtějí příštích pět let generála, který se celý život věnoval jen armádě, nebo hospodáře, který vždy pomáhal lidem a pomůže i naší zemi dostat se z krize,“ končí Babiš svůj příspěvek také s poukazem na svoje ekonomické a hospodářské zkušenosti.

Jeho status na facebooku navazoval i na video, které zveřejnil a ve kterém apeluje na voliče s tím, že teď jde o všechno a že stojí za to bojovat i proti přesile.

„V příštích čtrnácti dnech půjde o vše. Dobře vím, že do druhého kola jdu jako outsider. Všechny průzkumy tvrdí, že ve druhém kole prohraju. Většina médií, stejně jako vláda, si svého favorita již vybrala.“

Nic ale nevzdává a naopak apeluje na voliče, aby přišli k volebním urnám.

„Teď je to na vás. Na občanech. Budu vás potřebovat. Teď víc než kdy jindy. Bude potřeba každý hlas. Každý hlas je pro mě důležitý.“

Nevyhýbá se ani citlivému tématu, v rámci kterého se někteří novináři a část veřejnosti snaží rozdělit společnost na tu inteligentní, městskou, která volí Pavla, a na tu omezenou, venkovskou, která stojí za Babišem.  

Psali jsme ZDE.

„A je mi jedno, jestli žijete ve velkoměstě nebo v malé vesničce. I jeden hlas může rozhodnout. Ten, který zazní na mou podporu před volbami a ten, který mi hodíte ve volbách. Děkuju vám za to! A za podporu strašně moc děkuju i své ženě Monice a celé rodině,“ obrací se v závěru s poděkováním také na svoji rodinu.

„Jim i vám slibuju, že budu bojovat až do konce. Za vás a za naši zemi. A společně pana Pavla a vládu porazíme,“ končí Andrej Babiš svůj příspěvek odhodlaně.

Dodejme, že to nejpodstatnější z letošních prezidentských voleb se uskuteční v pátek 27. ledna, kdy začne jejich druhé kolo a v sobotu 28. ledna, kdy skončí a následně budou všechny hlasy sečteny. Zhruba kolem sobotní čtvrté hodiny odpolední už bude jasněji o tom, kdo naši zem povede následujících pět let jako její prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…