„Zbyňku, podej demisi.“ Stanjurovi se ozvala stará známá z ODS. Veřejně

15.04.2023 16:15 | Ze sítí

Bývalá členka ODS Liana Janáčková napsala Zbyňku Stanjurovi SMS, na kterou očekává odpověď. Ministra financí v ní vyzývá k podání demise založené na jeho neodborném, nezodpovědném, a především tristním působení ve funkci. „Buď chlap!“ vzkazuje mu. V komentářích pod jejím facebookovým příspěvkem se k ní přidaly další dvě bývalé členky ODS. Bývalá ministryně zdravotnictví Daniela Filipiová a bývalá poslankyně Helena Mallotová. Janáčková kritizuje na sociálních sítích směřování ODS již dlouhodobě. Minulý rok prohlásila, že vláda Petra Fialy je „k pláči a vzteku“.

„Zbyňku, podej demisi.“ Stanjurovi se ozvala stará známá z ODS. Veřejně
Foto: Screen vysílání Prima CNN
Popisek: Zbyněk Stanjura v Partii

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30015 lidí
Bývalá senátorka a členka Občanské demokratické strany Liana Janáčková, která dlouhodobě vyjadřuje svou nespokojenost a nesouhlas se současným směřováním ODS, napsala esemesku mířenou Zbyňkovi Stanjurovi (ODS). Očekává na ni – i když si je vědoma, že spíše naivně – odpověď.

Po ministrovi financí požaduje podání demise. V esemesce zkritizovala jeho působení ve funkci, které je dle jejích slov neodborné, nezodpovědné a České republice neprospívající.

„Zbyňku, nevím, jestli na tomto čísle funguješ. Jestli ano, chci Tě požádat, pokud máš ještě v sobě trošku cti, abys podal demisi. Tvé působení ve funkci ministra financí je tristní, neodborné a hlavně nezodpovědné. Škodíš Ty i celá vláda této republice. Tak buď chlap!“ žádá Stanjuru. „Očekávám odpověď. Liana Janáčková, kdysi taky ODS,“ rozloučila se.

V komentářích se k její výzvě neočekávaně přidaly i další bývalé členky Občanské demokratické strany, mezi nimi i bývalá ministryně zdravotnictví České republiky Daniela Filipiová. „Také kdysi ODS. Přidávám se,“ napsala jednoduše a výstižně. Obdobný komentář zanechala i politička a překladatelka Helena Mallotová. Ta byla poslankyní Poslanecké sněmovny za ODS v letech 2002-2010 a členství ve straně ukončila roku 2019.

V prosinci minulého roku označila ODS za „pastranu“, přičemž současná vláda je pouze k pláči. „To není ODSka teď, to je nějaká pastrana, kdysi založená prezidentem Klausem. Byla pravicová, měla smysl. Teď je to vše roztrhané, rozbité. Program vůbec není pravicový. To, co dnes předvádí současná vláda, to je k pláči, k vzteku,“ prohlásila v rozhovoru pro XTV.

Vládě současného premiéra Petra Fialy vytýká to, že je nakloněn Evropské unii a Německu. Nevěří mu ani jako člověku. „Myslím, že vše je o penězích a o moci, moc chutná,“ zmiňuje. Sympatie chová k maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi. Chválí, že se zastává svých lidí, což je něco, co podle ní nynější vláda České republiky opomíná. Vládu ČR vnímá jako spolek poloodborníků, která jen zneužívá toho, že mají ve Sněmovně většinu.

Kritizuje i spojení ODS se stranami TOP 09 a KDU-ČSL. Koalice SPOLU je podle Janáčkové pouze volebním podvodem na lidi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Gratuluji k odvaze, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKunamila , 15.04.2023 17:08:54
a děkuji. Demisi by však měl podat premiér. Že je jeho vláda k pláči a vzteku, to je slabé hodnocení. Najde se v ODS víc odvážných?

|  18 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…