„Zrada. Teď se to ukázalo!“ Šéf komunistů se pustil do všech. I do Babiše

17.06.2021 15:50

SKANDÁL či spíše ZRADA! To je nadpis prohlášení předsedy komunistické strany Vojtěcha Filipa k dostavbě jaderné elektrárny Dukovany. „Číňané a Rusové měli v tendru zůstat.“ ANO a ČSSD prý spolupracují s „pravicovou“ opozicí. Korporace si podle Filipa ochočily poslance a ti jdou proti vlastní zemi v zájmu USA a Německa. Podle Filipa se také hezky ukázalo, kdo premiéra Babiše opravdu podporuje.

„Zrada. Teď se to ukázalo!“ Šéf komunistů se pustil do všech. I do Babiše
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

„Za naprosto skandální považuje KSČM dohodu vlády s opozicí o vyloučení ruských a čínských firem z výstavby nového bloku Jaderné elektrárny Dukovany, coby součásti Zákona o přechodu ČR k nízkouhlíkové energetice. Znovu se ukázalo, jaké skutečné priority mají ANO a ČSSD s pravicovou opozicí nastavené,“ pálí Filip v úvodu. Zájmy českých občanů nejsou podle něj hájeny. V otázce Dukovan prý nerozhoduje národní zájem, ale zájmy USA a SRN.

Filip také vyzdvihl vyjádření šéfa poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika, ten k věci řekl: „Pro nás je důležité, aby cena, za kterou to bude postaveno, nebyla přemrštěná a vyděračská jen proto, že někdo jiný, kdo by to byl schopen postavit levněji, se a priori odstaví nebo neosloví vůbec z nějakých politických důvodů. Nabízená cena bude samozřejmě růst, protože čím užší je výběr nabídek, tím má dodavatel lepší možnost vydírat cenou. Nejde o to, že bychom chtěli, aby elektrárnu stavěli pouze Rusové nebo pouze Číňané, jde o to, aby Česká republika na té zakázce neprodělala, aby dodavatel také nabídl práci našim firmám atd."

Anketa

Obáváte se o svobodu slova v České republice?

97%
3%
hlasovalo: 5768 lidí
Doprovodné prohlášení komunistů v tomto duchu ve Sněmovně ale podle Filipa narazilo na odpor jak vlády, tak i opozice. „Již zmiňovanou dohodu ANO a ČSSD s pravicovou opozicí, podporovanou Piráty, o vyloučení ruských a čínských firem, považuje KSČM za zradu státních zájmů České republiky, za zradu na našich občanech. Jasně se ukázalo, že naši parlamentní demokracii nahradila trapná a nečistá hra vůči veřejnosti,“ soptí dále Filip v prohlášení.

Následně Filip ještě zopakoval, že český národní zájem byl nahrazen zájmy nadnárodních korporací, které si příslušné poslance zúčastněných stran podle předsedy KSČM ochočily, aby lépe dosáhly na zisk. „Když totiž dojde tzv. na lámání chleba, všichni se postaví do jednoho šiku proti vlastní zemi. Na stranu globálních zájmů, kterým jsme povinováni,“ tepe dále vládní garnituru komunistický předák.

KSČM si podle Filipa vyslechla spoustu urážek za svou vládní podporu hnutí ANO a premiéra Babiše. „Jenže ona se pravda ukáže vždy, až když jde do tuhého. A ukázala se i nyní - kdo koho a proč podporuje,“ domnívá se politik.

 

                                                                                                                                                                   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…