36 milionů pro Václava Moravce? O toto jde, ukazuje Rajchl

17.02.2022 16:55

Předseda Asociace nezávislých médií ČR Stanislav Novotný si do své diskuse O čem se mlčí pozval právníka Jindřicha Rajchla. Jeden z nejvýraznějších bojovníků proti covidovým omezením svobod hovořil o novele pandemického zákona, kvůli které ministr Vlastimil Válek vyhrožoval na všechny strany.

36 milionů pro Václava Moravce? O toto jde, ukazuje Rajchl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

Moderátor Novotný připomněl i nepovedené strašení jeho úřadu lživou zprávou o úmrtí dvanáctiletého chlapce na covid, která měla motivovat k očkování dětí. A jako vrchol tlak ministra Válka na očkování třetí dávkou i přes negativní stanovisko SÚKL.

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

Právník souhlasil, že zneužití smrti dvanáctiletého chlapce, které s covidem nemělo nic společného, k nátlaku na očkování je naprostý hyenismus. Tlak na třetí dávku proti odbornému názoru SÚKL je podle Rajchla naprostou novinkou, jít proti odbornému názoru lékové autority si žádný jiný ministr netroufl.

Ministr si proti oficiálnímu stanovisku ústavu schvalujícího veškerá léčiva vzal názor České vakcinologické společnosti, soukromého orgánu bez jakéhokoliv úředního mandátu. „A je tam řada lidí ve střetu zájmů, protože z vakcinace profituje,“ vysvětlil právník, proč je ministrův postoj tak skandální.

Rajchl už na Válka podal trestní oznámení pro zneužití úřední pravomoci. Kromě toho bude psát na SÚKL žádost o zastavení vakcinace, protože u varianty omikron, mající smrtnost nižší než chřipka, jsou už rizika vakcinace větší než přínosy.

Právník, stejně jako kolegové, už podával řadu dalších trestních oznámení, žalob a podnětů, ale ukazuje se, že režim vždy chrání sám sebe. Takže policie a další vyšetřovací orgány podle něj s podněty nenakládají tak, jak by měly.

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí

„Přestože tu dochází k učebnicovým příkladům naplnění skutkových podstat trestných činů, tak policie nekoná. Jediný případ, kdy koná, je, když nějací dva šílenci napíší na Facebook, že vezmou vidle a půjdou to vyházet,“ dodává. Rozhodně takové jednání neobhajuje, ale společenská nebezpečnost je podle něj rozhodně vyšší u porušení zákona úředníkem s mocným razítkem než u verbálního machrování pár jedinců.

„Když NSS zruší to opatření zakazující vstup do provozoven, tak tam jsou miliardové škody,“ upozornil. A řada dalších škod se ani nedá vyjádřit majetkově. Třeba to, že už u dvou ročníků dětí byli rodiče omezeni v možnosti vidět své děti v tanečních nebo na školních besídkách, tak to nepochybně také je újma, pokud se tak stalo jen na základě úřední zvůle.

„Ti lidé nás tady šikanují, diskriminují, vytvářejí tu dvě kategorie lidí. A když NSS rozhodne, že je to protiprávní, oni místo omluvy a odškodnění ještě řeknou, že si změní zákon, aby to příště už udělat mohli,“ kroutil hlavou.

Moderátora zajímalo, co říká na to, že největším dezinformátorem o covidu, který šel vládě ochotně na ruku, byla Česká televize a její moderátor Václav Moravec, který pořádal televizní „debaty“ v sestavě Rastislav Maďar, Ruth Tachezy (dva protagonisté agresivně vakcinačního spolku MeSES), teď dostal 36 milionů, aby bojoval s dezinformacemi z vědeckých pozic.

„On měl vždycky na mysli jen blaho vlastní,“ pokrčil rameny Rajchl. Podle něj je jakýkoliv boj s dezinformacemi vždy jiným názvem pro cenzuru. „Už jsme se poučili, že řada věcí, které byly před rokem označovány za dezinformace, jsou dnes realitou,“ podotkl.

„Nahánění dezinformátorů tedy není nic jiného než zastrašování lidí s názory nepohodlnými mainstreamu propagandy, kterou tu šíří Česká televize a podobná média,“ dodal právník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …