40 informátorů FBI a pak nic? Poslali to do autu? Hodně vážné podezření okolo Bidena

27.10.2023 8:20

Za „dopisovou bombu“ označují americká média text, který napsal senátor Chuck Grassley v souvislosti s vyšetřováním trestné činnosti otce a syna Bidenových na Ukrajině. FBI podle senátora obdržela informace o této trestné činnosti od více než 40 informátorů, ale vyšetřování bylo mařeno, uvedl senátor v dopise generálnímu prokurátorovi Merricku Garlandovi. Zmiňována je i korupce amerického prezidenta Joe Bidena. Snahu o zdržování či ututlání vyšetřování potvrzují i další významní američtí politici a právníci.

40 informátorů FBI a pak nic? Poslali to do autu? Hodně vážné podezření okolo Bidena
Foto: Repro Fox News
Popisek: Americký prezident Joe Biden reagoval na dotaz týkající se aktivit jeho syna Huntera dosti podrážděně

„Tento dopis je založen na dlouhodobém šetření, poskytnutých informacích, záznamů a obvinění od několika informátorů ministerstva spravedlnosti, které naznačují, že existuje a existovala mezi některými úředníky ministerstva spravedlnosti a FBI snaha vyšetřování nepatřičně odkládat a zcela ho zastavit,“ napsal Grassley s tím, že tato politická infekce láme víru amerického lidu a zničí vládní instituce, pokud bude pokračovat.

Informaci zveřejnil server JustTheNews.com.

„Bylo mi řečeno, že FBI udržovala styky s více než 40 informátory, kteří poskytli kriminální informace týkající se Joea Bidena, Jamese Bidena a Huntera Bidena,“ pokračoval senátor a dodal, že Američané potřebují odpovědi na zásadní otázku: „Vyšetřila FBI informace, nebo je zatajila?“

Celý dopis si v angličtině můžete přečíst ZDE.

K nezvykle velkému počtu informátorů, kteří dodávali zprávy o možném protizákonném působení amerického prezidenta a členů jeho rodiny se vyjádřil i Trumphův poradce Kash Patel.

„Každý státní zástupce pro národní bezpečnost, jako jsem já, vám řekne, že obvykle máte pár informátorů, spíš jen hrstku... ale 40? To je nejvíc, o čem jsem kdy slyšel. To je víc než v mafiánských případech.“

Senátor Grassley dále uvedl, že identifikoval 25 pracovníků ministerstva spravedlnosti a FBI „kteří měli přímou nebo nepřímou roli v obviněních“, které zmínil.

Dále požádal, aby mu Garland poskytl kompletní záznamy o rodině Bidenových.

Senátorovo tvrzení o podivných okolnostech vyšetřování Bidenovi rodiny potvrzuje i další informace. Tu zveřejnil server ZeroHedge.com a podle ní bývalý americký prokurátor z Pittsburghu Scott Brady potvrdil soudnímu výboru Sněmovny reprezentantů, že jeho tým našel dostatek věrohodných důkazů ve svém přezkumu jednání syna prezidenta USA Huntera Bidena ve vztahu k ukrajinské energetické společnosti Burisma Holdings.

Poukázal i na možnou korupci ze strany Joea Bidena a postoupil trestní záležitosti třem samostatným kancelářím amerického prokurátora – v Brooklynu, Manhattanu a Delaware – k dalšímu vyšetřování.

Dále Brady uvedl, že okamžitě poté, co byl ministerstvem spravedlnosti v roce 2020 pověřen, aby přezkoumal rodinné záležitosti Bidenových na Ukrajině, narazil na odpor jak v FBI, tak v kanceláři amerického státního zástupce v Delaware.

V této souvislosti je třeba zmínit i fakt, že americké ministerstvo spravedlnosti již čelí obvinění z pomalého daňového vyšetřování prvního syna amerického prezidenta Joea Bidena Huntera. Dvojice agentů IRS, kteří na případu pracovali, přišla začátkem tohoto roku s obviněním, že prezidentem jmenovaní úředníci pracovali na utlumení vyšetřování a zabránění vznesení dalších přísnějších obvinění proti Hunteru Bidenovi.

Podle serveru JustTheNews.com Grassleyho žádosti přicházejí ve chvíli, kdy Sněmovna reprezentantů pokračuje ve vlastním vyšetřování první rodiny USA. To zatím odhalilo rozsáhlé zahraniční platby spojené s rodinnými podniky Bidenových.

Mezi nejvýznamnější objevy patřil dokument, který tvrdil, že generální ředitel Burisma Mykola Zlochevsky najal Huntera Bidena, aby zajistil přístup k jeho otci, který byl tehdy viceprezidentem, a zaplatil jim za zastavení vyšetřování od nejvyššího ukrajinského prokurátora.

Psali jsme o tom ZDE.

Navíc začátkem tohoto měsíce předseda Výboru pro dohled Sněmovny reprezentantů James Comer odhalil a zveřejnil šek na 200 000 dolarů, který prezident Joe Biden obdržel v roce 2018 od svého bratra Jamese a který byl spojen s upadající zdravotnickou společností Americore.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ti naši bratři v USA se mají!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJája Koon , 27.10.2023 8:44:10
Ti naši bratři v USA se mají! I nejvyšší funkce v zemi může vykonávat kdejaký ....., stačí jenom být bohatý...

|  6 |  0

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …